söndag, mars 15

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1227) 09-03-08 till....

....till LUCA (Föreningen för Lokal Utveckling i CentralAmerika) på vars hemsida http://www.123minsida.se:80/luca det nu står: ”Vi skickar ett stort tack till TUFF (Tyresö Utlands- och Fredsförening) som hjälpt oss med insamlingen. TUFF har själva bidragit med 5 000 kronor av egna insamlade pengar. STORT TACK TILL TUFF FÖR ALL SOLIDARITET OCH HJÄLP MED VÅRT PROJEKT! I fredags fick vi veta att en äldre dam, Gertrud Svanström, som lyssnat till Radio Tuff, beslutat att alla vänner och bekanta, som ville uppvakta henne på hennes födelsedag, uppmanats att sätta in pengar på vårt solidaritetskonto. DET BLEV HELA 3 000 KRONOR. STORT TACK! I lördags den 21 februari fick vi veta att vi fått 1 000 kronor från en kvinna, som tidigare varit barnmorska i Zimbabwe och numera bor i Basel. Hon hade hört information om oss på Tyresös Radio Tuff. ETT STORT TACK TILL DIG MARIA STRÖM-NILSSON!” Luca har också en länk till Tuffs hemsida: Se http://www.123minsida.se/luca/22593975

....till Dagens Nyheters ekonomijournalist Hasse Eriksson som (27/2) har två helsidor under rubriken ”Fondbolag placerar i kärnvapen”. Han hänvisar till den ”svarta lista” som sjunde AP-fonden upprättade på bolag, som utvecklar eller producerar kärnvapen och klusterbomber. Nu visar det sig att fyra fondbolag i stället har ökat sina investeringar i sådana vapenindustrier. Det nämns att Svenska Freds ordförande Anna Ek och Richard Gröttheim, tillförordnad vd på Sjunde AP-fonfen, den 1 juni i fjol hade en helsida på DN:DEBATT under rubriken ”Sjunde AP-fonden bojkottar tillverkare av klusterbomber”.

....till den kristna tidningen Broderskap, som på ledarsidan i sitt senaste nummer har flera citat från Radio Tuff.

....till Margaretha Nordgren i tidningen VI, som är den enda svenska journalist som lyckats få en intervju på kvinnofängelset Hinseberg med den förra bosnienserbiska presidenten Biljana Plavsic, som är dömd till 11 års fängelse. Plavsic är 79 år och svenska regeringen har två gånger avslagit hennes nådeansökan. Det gör att domen i praktiken förefaller att bli livstid. Hon är mycket bitter på den svenska behandlingen av henne. ”Jag har det värre här än vad nazisten Albert Speer hade det i Spandaufängelset”

....till Helena Thorén som i tidningen TyresöMagasinets marsnummer skriver under rubriken ”Sänd på Tyresöradio”. I ingressen sägs: ”Radio är en fantastisk kanal för att nå många människor”. Och vidare påpekas: ”Snart 25 år har Tyresö närradioförening sänt radio på 91,4 MHz. Med från starten och fortfarande lika aktiv är Tyresö Ulands- och FredsFörening, som sänder Radio Tuff på söndagar kl 17. De har förmodligen svenskt rekord i antal sändningar med över 1200 program”

....till Theodor Lindgren, som just möjliggör att vi kan sända radio varje vecka. Tekniskt duktig och ständigt lika hjälpsam rycker han in som nu när ordinarie radiomakare är bortresta

....till Tuffs samtalscafé Filosofika som i tisdags (3/3) dryftade ämnet ”Religioners inflytande på politiken”. Livligt diskussion med många inlägg av olika deltagare. Nästa Filosofika blir tisdag den 31 mars, då ”goda idéer” blir ämnet.

....till de solidariska människor som förutom medlemsavgiften (200 kr och 80kr för familjemedlem) har satt in gåvor på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat men föreningen har kostnader, inte minst för hyran av Tuff-lokalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar