lördag, februari 23

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1173) 08-02-24 till....

....till en lokaltidning igen. Förra veckan rosade vi ”Vi i Tyresö” och den här veckan Tyresö Nyheter som har en hel sida med två foton om Tyresöradion. Rubriken är GYMNASIET, TUFF OCH TENNIS PÅ 91,4 MHz

....till filosofie doktorn vid Centrum för multietnisk forskning i Uppsala, Kjell Magnusson, som (AB 19/2) bland annat skriver: ”Det upprepas ständigt att Nato ingrep militärt 1999 för att förhindra en humanitär katastrof, kanske folkmord. Ett falskt påstående. Nato började sitt krig eftersom Jugoslavien vägrade att skriva på Rambouilletavtalet. Den humanitära katastrofen var ett resultat av kriget, inte tvärtom. Konflikten i Kosovo visar däremot att en nationell rörelse som medvetet använder sig av våld för att uppnå sina mål snabbt kan nå framgång om man är allierad med supermakten USA. I det fallet är Kosovo unikt.”

....till filosofie doktorn vid Uppsala universitet Tomas Dulic, som (SvD 19/2) anser att ett erkännande av Kosovo undergräver FN:s auktoritet och frågar: ”Hur skall man förklara för kurder, osseter, basker och andra att de inte har rätt till egna nationalstater, när albanerna får ha två?”

....till insändarskribenten Ursula Falkringe i Mariefred, som (DN 19/2) skriver under rubriken FÖRBUD MÅSTE INFÖRAS MOT KLUSTERBOMBER. Hon skriver bland annat: ”Det är oacceptabelt att Sverige anser att det terrorvapen som klusterbomber utgör ska få användas i krig och att det svenska försvaret fortfarande har klustervapen”

....till Dagens Nyheters Maciej Zaremba, som skrivit tre långa artiklar under rubriken FÖRST KRÄNKT VINNER. Det som frapperar är skadestånden, som kan göra det riktigt lockande att känna sig kränkt.

....till ”missionären som blev indier”, engelsmannen Charlie Andrews, som blev en av Gandhis närmaste vänner och som bland annat sa: "Jag framhåller att brittisk imperialism är ett av de största hoten mot världsfreden. Det som skrämmer mig mest är dagens hårdnande attityd om den 'vita rasens' överlägsenhet. Vi måste befria oss själva från den, eller gå under.”

....till Tyresö skola, som i torsdags inbjöd fyra Tuff-aktivister att berätta för två klasser om projekten i Indien. Förra året bidrog skolan genom ett dagsverke med 28 436 kr som till en tredjedel finansierade en bokbuss som förser sju skolor i Dharampurs många små fattiga byar med undervisningsmateriel. Tuffs indiska partner Bhikhu Vyas skriver: ”Bussen som var ett experiment har blivit en succé som överträffade våra förväntningar”

....till Radio Tuffs medarbetare Marianne Stalbohm-Stieger, som just kommit ut med diktboken ”Jag sjunger för dig haiku om sorg och saknad”. Det är en fin och stämningsfull bok. Senare i veckans Radio Tuff hör vi Marianne läsa några av dikterna.

....till journalisten Johan Romin, som på tal om förra veckas krönika i Radio Tuff invänder: ”Sherman Adams var ingen desertör utan en amerikansk person bosatt i Sverige.”

....till två tuff-arrangemang i veckan. Våra Indienresenärer Bitte Isacsson, Margareta Svahn och Barbro Nordlöf berättar om sina intryck, främst av de många tuff-projekten i Indien. Det sker torsdag den 28 februari kl 19 i Tuff-lokalen, dit alla är hjärtligt välkomna. Nu på lördag den 1 mars är tuff-aktivister i Tyresö Centrum och då finns det möjligheter att köpa mangogram, bli medlem eller fynda genom att köpa indiska silversmycken,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar