fredag, februari 8

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1171) 08-02-10 till....

....till tre i dubbel bemärkelse tuffa kvinnor, Margareta Svahn, Bitte Isacsson och Barbro Nordlöf, som i onsdags kom hem från tre veckor i Indien, där de blev mäkta imponerade av de många Tuff-projekten. De hörs på Succékanalen 91,4 –Tyresöradion från den 17 februari

....till Jugoslavienkommitténs Christer Lundgren, som är kritisk till SvT:s program (3/2) om rättegången mot Milosevic. Han kallar programmet för ”skamlöst ensidigt”, anser att det var en ”skenrättegång” anordnad av angriparen Nato och anser att Natos krig mot Jugoslavien var ett experiment för de följande angreppskrigen mot Afghanistan och Irak.

....till USA:s förre FN-ambassadör John Bolton, som ifrågasätter USA:s och EU:s hållning i Kosovofrågan. Han varnar för att ett självständigt Kosovo kan destabilisera Balkan, där också Makedonien och Montenegro har albanska minoriteter. Och han efterlyser mera rysk inblandning i förhandlingarna. (Källa: Russiatoday)

....till Ira Malik, som i Aftonbladet (6/2) anser att TV4:s program ”Fredsstyrkan” om svenska soldater i Afghanistan är ”patriotisk låtsasjournalistik när den är som sämst”. Hon skriver bland annat: ”I Fredsstyrkan får vi se prov på den sortens patriotiska och hjälteglorifierande journalistik som vi brukar håna andra länder för. Till toner av rockikoner som Iggy Pop åker fina svenska pojkar, och ett par fina tjejer, på livsfarligt uppdrag i främmande land.”

....till CIA-chefen Michael Heyden, som nu medgivit att amerikanska underrättelsetjänsten använt så kallad skendränkning (waterboarding) vid förhör av misstänkta terrorister. det har i och för sig länge varit känt och uppges vara en ytterst plågsam behandling, som människorättsorganisationer betecknar som tortyr. (Källa: DN 7/2). Ironiskt nog tycks det så kallade kriget mot terrorismen innehålla mycket just av terror.

....till Sveriges Radios ofta hörvärda Studio Ett (8/2), där Mauricio Vigil berättade om hur han i Uruguay hade blivit utsatt för vattentortyr eller skendränkning. Han betecknade den som helt djävulsk för den knäckte den torterade utan att efterlämna några yttre spår. Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter Thomas Hammarberg välkomnade det amerikanska erkännandet men var orolig för att det skulle underminera folkrättens förbud mot tortyr.

....till den kända norska journalisten Åsne Seierstad, som kommit med ny bok, Den har titeln ”De kränkede” och handlar om Tjetjenien. Med empati skildrar hon de många tjetjenernas lidanden men också de ryska soldatveteranernas prekära situation. (Källa Inga-Lina Lindqvist, AB 4/2)

....till de tappra tuff-aktivister som i tisdags (5/2) fixade ett utskick till de ca 400 Tuff-medlemmarna. Det innehöll Tuff-kalendarium och Tuff-bladet och inbetalningskort med Tuffs plusgiro på: 16 01 37 -6. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna och medlem blir man för 200 kr och 80 kr för annan på samma adress.

....till De allt flera smarta människor som använder Tuffs mangogram för att gratulera, tacka eller uttrycka deltagande vid dödsfall och därigenom bidrar till ytterligare många tusen mangoträd bland indiska Dharampurs små fattiga byar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar