söndag, augusti 7

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1040) 05-08-07 till....

....till den tyska författningsdomstolen, som upphävt degraderingen av major Florian Pfaff. 2003 ansåg han att det angloamerikanska anfallskriget mot Irak var folkrättsvidrigt. Därför vägrade han att befatta sig med uppgifter som kunde vara till nytta även för den amerikanska armén. Hans mentala hälsa undersöktes och han degraderades till kapten. Men enligt tysk grundlag har man rätt och ibland skyldighet att följa sin övertygelse. 1946 hängdes den tyske utrikesministern Joachim von Ribbentrop för brott mot freden, det vill säga anfallskrig. I dag tycks det vara fritt fram för angloamerikaner att ostraffat ägna sig åt anfallskrig.

....till Bengt Citron som med anledning av Pridefestivalen påpekar: Pride = Stolthet, Man kan onekligen känna sig stolt om man utfört en god gärning. T.ex. lindrat nöden för någon, hjälpt någon att utbilda sig, bidragit till sjuk- och hälsovård osv. Vi i TUFF har all anledning att känna stolthet över det arbete vi utför på frivillig basis. Även du kan känna stolthet genom att gå med i TUFF. Använd Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6 för gåvor eller medlemsavgift (200 kr plus 80 kr för familjemedlem.) Vill du veta mera om oss? Kolla på
http://come.to/tuff

....till Al Burke, som skrivit ner några citat från den film SvT sände förra söndagen (31/7). Det var Eugene Jareckis ”Why We Fight”. Där yttrade professor Chalmers Johnson: “USA:s militärbudget är 750 miljarder dollar [ca 5750 miljarder kr]. Vinsterna steg förra året med 25 procent. Jag garanterar er att när krig blir så vinstgivande kommer vi att få se mer av det”. President Eisenhower: ”Gud hjälpe detta land när den som sitter i Vita huset inte vet lika mycket om det militära som jag”

....till Skånska Dagbladet, som den 29 juli publicerade en artikel av Karin Wegestål och Jan Hagberg. De skriver bland annat: ”Man kan jämföra nyhetspådraget runt Srebrenica med tystnaden kring Krajinamassakern, den massaker på serber som startade den 4 augusti 1995 men medialt - och politiskt - hållits undan genom allt fokus på Srebrenica. Krajina är faktiskt den största massakern i Europa efter kriget men offren är ovärdiga allt medialt intresse.”

....till Ryska Posten, Stefan Lindgrens veckomagasin, som ofta innehåller intressant information om Ryssland, som annars liksom andra östländer befinner sig i medieskugga. I senaste numret finns befolkningsstatistik : ”Åren 1990-1994 sjönk de ryska männens medellivslängd från 63 till 57 år och de ryska kvinnornas från 74 till 71 år. Till idag har dessa siffror bara kunnat återhämtas marginellt, till 58 resp. 72 år, vilket innebär ett fundamentalt underbetyg åt hela det postsovjetiska samhällsexperimentet”

....till Sveriges Radios Studio Ett som i torsdags hade ett inslag om tyska krigsfångar under andra världskriget. Där uppgavs att bara i Frankfurt an der Oder hade 1300 hemvändande fångar dött och vräkts i en massgrav. Dessförinnan hade många dött under transporten från Sovjetunionen. Miljoner tyska och ryska krigsfångar dog i vidriga läger under och efter kriget, men det brukar förtigas av de trendnissar vilka som ett mantra framhåller alla människors lika värde

....till Dagens Nyheters INSIDAN, som i fredags (5/8) hade en hel sida om amerikanskan Cora Weiss. Hon är bl a ordförande i IPB (Internationella Fredsbyrån) och intervjuades i Radio Tuff nr 1000 den 31 oktober 2004

....till Svenska Dagbladets Brännpunkt, som i går (6/8) hade en artikel av Gunnar Westberg, president för Internationella läkare mot kärnvapen. Rubriken var ”Ett nytt Hiroshima hotar”

....till Aftonbladets Anita Goldman som i går (6/8) bland annat skrev: ”Att tala om kärnvapenhot luktar mossigt 50-tal. Vad kan det bero på att vi inte på allvar tar till oss information om att vi lever i en - för mänskligheten - exceptionell era; en där vi kan förgöra all framtid på jorden? Och om inte så drastiskt; att strålningen från en fälld bomb kan påverka många generationer. Att vi uppträder som om detta hot inte existerar. Inte reagerar och inte agerar. Är det djupt mänskligt att stöta från sig outhärdlig kunskap? Är det uppgivenhet? Eller är det cynism?”

....till Tuffs indiske partner, Bhikhu Vyas, som i brev till oss talar atombombernas dumhet och skriver: ”I dagens situation är det enda sättet att fortsätta att kämpa så mycket vi kan. Stark allmän opinion är den enda lösningen, även om den inte uppnås på kort sikt. Men det kan och borde fungera en dag”

....till Sven Lionell och Jörgen Toresson och hans trio, som fortsätter att underhålla med ”Allsång på Notholmen”. Sista gången är nu på onsdag den 10 aug. kl 19. I onsdags var Åke Sandin ”hemlig gäst” och utfrågades om Succékanalen 91,4 och Radio Tuff men fick också tillfälle att informera om Hiroshimadagen. Mera om detta i senare i dagens Radio Tuff

....till generösa, solidariska människor på Notholmen, som köpte papperstranor, symbolen i Hiroshima för motståndet mot kärnvapen. 800 kr kunde räknas in, en välkommen förstärkning av Tuffs ekonomi, så att föreningen kan fortsätta med Radio Tuff och sitt omfattande freds- och solidaritetsarbete.

....till alla de många Tuff-aktivister som den senaste veckan med start i Tuff-lokalen förra söndagen vikt papperstranor under kunnig ledning av Erika Husberg och Monica Schelin

....till alla dem som i går, Hiroshimadagen 6 augusti, spred information om kärnvapen i Tyresö centrum under banderollen ALDRIG MER HIROSHIMA! Det var många papperstranor som delades ut och tack vare det kom det in 1 777 kr i Tuffs insamlingsbössor.

....till Stockholms Fredsförening som på tisdag den 9 augusti (Nagasakidagen) har en manifestation på Odenplan kl 14-16. Där viker de papperstranor och hänger upp dem mellan två träd. Föreningens ordförande, Agnes Hellström, är den som lärt oss i Tuff att vika papperstranor, symbolen för den i bokstavlig bemärkelse livsviktiga kampen mot kärnvapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar