söndag, april 24

Rosor från Radio Tuff (nr 1025) 2005-04-24 till ....

Rosor från Radio Tuff (nr 1025) 2005-04-24 till ....

....till professor Bengt Gustavsson, som i Studio Ett (P1 den 18/4) berättade om Albert Einsteins insatser för fred och kärnvapennedrustning, bl a i Pugwash-rörelsen. Under andra världskriget undertecknade Einstein ett brev till den amerikanske presidenten och varnade för att tyskarna kunde skaffa kärnvapen. Sedan ångrade han sig och vädjade i mars 1945 till presidenten om att det nya terrorvapnet inte skulle användas. Det var förgäves, vilket hundratusentals civila i Hiroshima och Nagasaki grymt fick erfara några månader senare.

I år är det 50 år sedan den geniale fysikern och fredsvännen dog. Einstein sa bland annat: ”Vetenskapsmannen är till den grad förödmjukad att han på order från makthavarna tillverkar vapen som kan förinta hela mänskligheten”...”Atomens frigjorda kraft har förändrat allt – utom vår förmåga att tänka”. Och ibland var Einstein riktigt frän: ”Hjordväsendets värsta utväxt är militarismen, som jag hatar. Den som kan marschera i ordnat led i takt efter musik har mitt förakt. Sin stora hjärna har han fått av misstag, han skulle gott kunna klara sig med ryggmärgen. Denna civilisationens skamfläck borde man snarat möjligt utplåna. Heroism på kommando, meningslösa våldshandlingar, äcklig fosterländskhet, jag hatar dem intensivt”

,,,,till överste Bo Pellnäs, som i SvD (2005-04-17) varnar för att ”ett självständigt Kosovo snabbt blir ett europeiskt Colombia”. Han uppger, att den albanska och kosovoalbanska maffian i Europa redan ”tagit ett stadigt grepp om knark-, sprit-, cigarett- och prostitutionsmarknaden. I Tyskland har en albansk maffia efter blodiga uppgörelser i stort sett tagit över kontrollen.” Även i Sverige finns samma maffia. Något att beakta när man ska resultatvärdera Nato-anfallet på Jugoslavien 1999.

....till journalisten Antonio Jerez som i Aftonbladet kallar kändispredikanten Runar Sögaard för en ”dumstrut” men som på tal om hotelserna mot Sögaard skriver:
”Det handlar också om rätten att kunna vräka ur sig dumheter (eller kanske sanningar – allt beroende på hur man ser på saken) som kan stöta religiöst sinnade människor, från alla trosriktningar, utan att man för den skull ska behöva leva under dödshot.... I Sverige anno 2005 är det knappast någon domstolssak om någon tror sig veta att Jesus egentligen var homosexuell. Eller att Buddha egentligen hade ett helt harem av sköna jungfrur. Än mindre är stolligheter av den typen något skäl att hota folk med döden.”

....till gymnasisterna Johanna Nilsson, Matilda Silén och Nanny Hiort, som i Indien kallas för The Mango Girls efter att ha gjort fina insatser för mangoplantering i fattiga Dharampur. De berättad i onsdags på Rotary i Tyresö om sina erfarenheter av Tuff-projekten i Indien

....till lärarna vid Strandskolan, Mia Tranehed och Anna Karin Nylander, som den 3 maj kl 19 i Tuff-lokalen med bilder berättar om Tuff-projekten i Indien.Välkomna!

....till Tuffstyrelsen, som sammanträdde i torsdags och vars möte Lena Sandin snart ska sammanfatta här i Radio Tuff

....till Kumla skola, som nu igen förbereder ett dagsverke för Tuffs Indien-projekt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar