söndag, april 3

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1022) 2005-04-03 till....

....till Tyresö Nyheter, som i sitt senaste nummer har en utförlig presentation av Tyresöradions program och en artikel med rubriken ”Strandskolan i Indien”, där lärarna Mia Tranehed och Anna Karin Nylander ger sin positiva syn på Tuffs Indienprojekt.

....till TFF, Transnationella stiftelsen för Fred och Framtidsforskning, alltså Jan Öberg med flera, som nu påminner om att det för en dryg vecka sen var sex år sen Natos bomber började hagla ned över Jugoslavien. Det kallades med en häftig eufemism för ”humanitär intervention” och sades ha målet att främja fred. Nu ställer TTF de två frågorna: ”Vad slags fred råder där i dag – om någon alls? Hur kommer det att bli i morgon?” (Se
www.transnational.org/sitemap.html )

....till FN-organ som nu påpekar, att antalet undernärda barn i Irak sedan ockupationen 2003 har fördubblats. Sammanlagt i världen beräknas sex miljoner barn dö i år till följd av undernäring. Hur många som dessutom dör av lättbotade sjukdomar framgår inte

....till Gunnar Fredriksson, som i decennier varit en av Sveriges allra klokaste skribenter. Inte undra på att han redan tidigt tillhörde oss ubåtsdissidenter. Så här skrev han i AB den 21 mars:
” Forskare är inte tvärsäkra, det är däremot de som tror på vidskepelse och ogrundade påståenden. Så här skrev Bertrand Russell: ’Vetenskapen har vid en viss tidpunkt aldrig fullkomligt rätt men den har sällan helt fel. Den har som regel bättre chanser att få rätt än ovetenskapliga teorier. Det är därför rationellt att acceptera vetenskapliga teser hypotetiskt.’ Men fantasier är kanske roligare än skepsis. Det finns, sa en annan filosof, inga garantier för att sanningen är intressant. Jag trodde att världssuccén da Vinci-koden var fiktion, som en medeltida riddarroman. Men sedan hörde jag dess författare påstå att det rörde sig om historiska fakta, en absurditet som ingen seriös historiker tar på allvar. Det gör däremot många läsare.”

....till diskussionscaféet Filosofika och dess samtalsledare Göran Flodman, som i torsdags i Tuff-lokalen diskuterade etiken i buddhismen.

....till Anita Lilburn och Elise Rappe som på tisdag den 5 april kommer till Tyresö för att i Bollmora föreningsgårds kulturcafé berätta om ”stormaktens massförstörelsevapen”, alltså utarmat uran. De har också i många år engagerat sig för Iraks folk.

....till Jörgen Toresson med kompisar från Tyresö Jazzband som ställer upp med sång och musik under torsdagens trivselkväll på Curres Corner den 7 april.

....till Maj Wechselmann, vars film ”Människor är som dansande stjärnor” (En resa till det heliga landet) har premiär på biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37, fredagen den 8 april kl 19.15. (Maj berättade om sin film här i Radio Tuff den 27 februari)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar