tisdag, oktober 10

Mediernas överdrivna tjat om ”skandaler”

RYSKT INFLYTANDE ÖVER USA-VALET ?
I radio Tuff i somras gavs en av ”rosorna” till den som kan förklara det ryska inflytandet i USA-valet. Nästan varje dag under snart ett år har en förstanyhet i västliga medier varit Trumps olika förbindelser med ryssarna, som anklagas bland annat för att ha spridit komprometterande uppgifter om Hillary Clinton.

Vad för slags uppgifter som ryssarna lär ha givit Trumps gäng får vi dock aldrig veta. Hur i all sin dar kan de veta så mycket om känsliga saker som inte amerikanerna själva känner till. USA har värdens överlägset bästa underrättelsesystem. För några år sen avslöjades till exempel att amerikanerna rentav brukade avlyssna Angela Merkels mobiltelefon.

I hur många länder har inte USA varit aktivt för att åstadkomma regimförändringar genom statskupper eller krig?

Tyvärr har ingen gjort sig förtjänt av ”rosen” från Radio Tuff genom att kunna förklara påtaglig påverkan från Ryssland i det amerikanska valet,

VILKA ”SÄKERHETSRISKER” BESTOD ”IT-SKANDALEN” AV ?  
Svenska medier har under lång tid med stora rubriker larmat om den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen. Den skall ha skadat vår säkerhet på det allvarligaste genom att vissa IT-system förlagts hos utländska (tjeckiska) bolag.

Statsminister Lövén talade om ”haveri”, lät avskeda två ministrar och en generaldirektör fick sparken. Borgerliga politiker talade upprört om att det var lika allvarligt för svensk säkerhet som våra värsta spioner hade varit, Bergling och andra.

Men vid en i TV visat presskonferens den 24 juli framträdde den högst ansedde främjaren av vår säkerhet generalen Micael Bydén, som är vår försvarsmakts ÖB. Han försäkrade:

”Med de åtgärder vi vidtagit har det här inte haft någon påtaglig påverkan på försvarsmaktens samlade operativa förmåga”

Att Transportstyrelsen skulle vara så viktig för vår nationella säkerhet bör ha överraskat många. Vi som trodde att den sysslade med transporter fick en tankeställare när det avslöjades att den var så viktig för svensk säkerhet. Tyvärr har vi inte fått veta på vad sätt den har hemliga uppgifter som gör den till en säkerhetsrisk.

Jo, det enda som framkommit är att några hemliga telefonnummer kan ha avslöjats. Några människor med skyddat boende kan kanske ha fått sina telefonnummer publicerade.

Det återstår dock att bevisa vilka av Transportstyrelsens uppgifter som kan äventyra vår svenska säkerhet. Den som kan svara på det förtjänar en stor ”ros” av Radio Tuff.

EN TIDNING SOM FICK OFÖRTJÄNT PUBLICITET
Bokmässan i Göteborg väckte i år stor uppståndelse i våra medier. Inte så mycket för sina litterära insatser som för att den tillät tidskriften Fria Tider vara med. Massor av trendiga kulturpersoner bojkottade därför mässan. 

Om bojkottivrarna skrev Björn Eklund:
Dessa har varit mycket framgångsrika i sitt arbete att blåsa upp dimensionerna av en högertidning som annars knappt ingen känt till existensen av”.

Själv hade jag knappt hört talas om tidningen tills jag angreps för mina åsikter i Radio Tuff av en lokal borgerlig politiker. Han var missnöjd med mina åsikter mot militarism och för fredliga lösningar.

I sina försök att smutskasta mig drämde han också till med att jag var en sorts högerextremist. Jag hade citerat och givit ”rosor” till Fria Tider, uppgav han. Men jag hade inte läst eller knappt hört talas om den tidningen utan han hade blandat ihop den med Fria Tidningen, som anses vara en vänstertidning. Den hade någon gång fått någon av mina tusentals ”rosor”

NU VET MÅNGA VAD NMR ÄR
Inte många visste för några månader sedan, vad förkortningen NMR stod för. Nu däremot är den ganska obetydliga gruppen av våra medier den mest omtalade av våra föreningar. Det är inte därför att deras anhängare marscherar när de demonstrerar. Det gör ju också våra ack så omhuldade soldater.

Massor av bilder på taktfast marscherande NMR-are har visats men mycket färre av stenkastande motdemonstranter.

Det sägs ”att all publicitet är bra, så länge de stavar mitt namn rätt”, så nu vet vi ju att NMR betyder Nårdiska Motstånds-Röran.

-->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar