lördag, februari 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1308) 12 feb till ….

….tlll Sveriges Radios Studio Ett som (30/1) hade ett inslag om att 40 procent av Indiens barn under fem år är undernärda. Det står i bjärt kontrast till den indiska medelklassens snabba ekonomiska framsteg och är ett stöd för Tuffs projekt bland de fattigaste av de fattiga i Indien.

….till den 33-årige serbiske regissören Marklo Cvejic som tagit upp ett tidigare tabubelagt ämne i en film om Jugoslaviens tyska befolkning. Vid krigsslutet 1944-45 . internerades 170 000 tyskar i eländiga koncentrationsläger, där 51 000 av dem dog, däribland 6000 barn.

….till den brittiske journalistveteranen och mellanösternkännaren Robert Fisk, vars rubrik på sin artikel i The Independent (4/1) har texten: "An attack on Teheran would be madness"

….till tuff-aktivisten och förra Tyresöbon Marianne Stieger, som nu tackar för det mangogram hon fått på sin 75-årsdag. Hon skriver: "Vet ni, det känns helt underbart nu när jag fyllt 75 och kroppen helt sakta börjar vissna. Då tänker jag med tillförsikt på "mina" träd och fylls av en härlig glädje. Tänk så mycket frukt dessa träd bär varje år och tänk så mycket glädje jag därigenom har kunnat sprida! Kära TUFF-gänget, tusen tack för att jag nu kan sprida ytterligare glädje ibland människorna i vårt projekt i det fattiga Dharampur!"

….till den antikärnvapengrupp, som nu i Svenska Freds har bildats bland annat av aktivister i lokalföreningarna Nässjö, Ulricehamn och Tyresö. Lördagen den 10 mars anordnar den ett heldagsseminarium i Kulturcaféet Kvarnhjulet i Tyresö. Där medverkar bland andra Meit Krakau och Leonore Wide från Svenska läkare mot kärnvapen. Alla är hjärtligt välkomna.

….till spännande Tuff-möten i Tuff-lokalen Myggdalsvägen 80: Tisdag 14 feb kl 19: Vad säger Mayakalendern? Ulla Carina Sellergren inleder en träff i diskussionscaféet Filosofika. "Går jorden under den 21 december?" är en av frågorna? Fika och gemyt ingår som vanligt. Hjärtligt välkommen!

Tisdag 21 feb kl 19: Våldets Irak. Barnbiblioteken oaser i Bagdad!
Anita Lilburn och Widad Zaki är kännare av Irak och kan berätta om de barnbibliotek i Bagdad som Tuff stöder finansiellt. Välkommen till ett angeläget möte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar