lördag, juli 17

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1268) 18/7-1/8 2010 till....

....till DN-Kultur, som (9/7) publicerar en artikel av Mikael Löfgren, som tycker sig se en lovande förändring i de terroriststämplade organisationerna Hamas och Hizbollahs taktik. De har inspirerats av Ship to Gaza, menar han, och påpekar att de alltmer övergår till ickevåldsmetoder, alltså civil olydnad, rättsprocesser, protestmarscher och bojkotter i stället för självmordsbombare och raketer.

....till Radio Tuffs Hampus Eckerman, som på sin blogg www.motbilder.se med statistik belyser de påtagliga skillnaderna i palestiniers och israelers öden under 2000-talet: Mångfalt flera palestinska barn och andra civila har dödats jämfört med israeler. Många tusen palestinier är politiska fångar i israeliska fängelser. Över 10 000 palestinska hem har förstörts och ett par hundra israeliska bosättningar har anlagts på palestinskt område. Något liknande har på punkt efter punkt inte drabbat israelerna.

....till Förre kabinettssekreteraren, FN-ambassadören m m Pierre Schori, som (AB 5/7) skriver under den ironiska rubriken ”För USA – i tiden”. Det handlar om den svenska insatsen i Afghanistan, om vilket han tycker att det borde vara ”en bjudande plikt för Sverige att frigöra resurser för att bli en stor fredlig aktör, i samarbete med FN och regionen till stöd för det afghanska folket och dess nationsbygge”. Han skriver ”att Afghanistan har blivit ett stort svart hål för Sveriges och Europas fredsbevarande insatser under FN-flagg” och ”att den så kallade FN-mandaterade insatsen styrs inte av FN, inte ens av Nato, utan av USA”.

....till Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 -2, från vilket det på nytt nu har skickats 5 000 kr till fattiga krigsdrabbade i Afghanistan. Det är via Nasira Omidys kontakter i sitt gamla hemland som dessa summor förvaltas effektivt och kommer de mest behövande till hjälp. Tuff har främst finansierat jättebra projekt i Indien med 300 000 kr per år men också kunnat bidra med mindre summor inte bara till Afghanistan utan också till Guatemala, Bagdad och Belgrad. Lägg märke till att altt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat, så att varenda krona kan skickas oavkortad till ändamålen.

....till författaren och publicisten Göran Greider, som i DN (7/7) skriver under rubriken ”Gärna värnplikt men hellre på åkrar och i vårdhem”. Att helt avskaffa det svenska försvaret inklusive det så kallade insatsförsvaret och i stället satsa på social värnplikt är hans förslag. Han skriver: ”Då skulle vi inte kunna bidra till en och annan ’fredsframtvingande’ –det är ju det Orwellska ordet- militär insats under Natobefäl. Vi skulle också missa möjligheten till den speciella patriotiska sorg som alltid sveper över en nation när döda soldater flygs hem, en sorg som på ett märkligt sätt utplånar minsta känslighet för de civila dödsoffren av en annan nationalitet än vår egen.”

....till de lyssnare/läsare som hör av sig med synpunkter på radion på e-post ake.sandin@tyresoradion.se eller på telefon 08- 712 4463 och som glädjande ofta beställer mangogram för att gratulera eller kondolera, så att ännu flera mangoträd kan planteras bland indiska Dharampurs fattiga byar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar