söndag, mars 6

VECKANS ROSOR från Radio Tuff (nr 1018) 2005-03-06......

VECKANS ROSOR från Radio Tuff (nr 1018) 2005-03-06......

....till de Tuff-aktivister som hade ett bokbord i Tyresö centrum förra lördagen (26/2) Bland annat kunde de räkna in cirka 900 kr. Det låter inte mycket, men är ett mycket välkommet bidrag till Tuffs sinande kassa.

....till Mona på Sikvägen som frikostigt skickat en gåva på Tuffs postgiro 16 01 37 -6, och tillsammans med andra solidariska människors bidrag har det nu blivit över 20 000 kr. Därför ökar nu möjligheterna att Tuff får behålla sin lokal och fortsätta med radion

....till indiernas minneshållande av den Saltmarsch (The Dandi March) som Mahatma Gandhi ledde för 75 år sen i protest mot brittiska kolonialisters skatter och saltmonopol. På lördag (12/3) startar tusentals människor sin 24 dagars vandring från Ahmedabad till den lilla kustorten Dandi. Varför sitter vi här i Tyresö och gör radio i stället för att knalla med? Vandringen går genom Gujarat, där så många Tuff-projekt har förverkligats.

....till ”Bibliotekets vänner” som inbjudit en av Tyresös verkliga profiler, den kloka och erfarna Anna Höglin, att i Trollbäckens bibliotek tillsammans med Åke Sandin inleda ett möte om ””Ångermanland och Tyresö”. Alla är välkomna lördag den 12 mars kl13 !

....till Svenska Dagbladets debattsida ”Brännpunkt” som (27/2) släppte fram statsvetaren och Syrienexperten Anders Strindberg, som skrev under rubriken ”Svik inte ett pressat Syrien!” Mera om detta om en stund, när Hampus Eckerman gör sina kommentarer.

....till en männsika som rättrogna trendnissar absolut inte vill ge någon ros, nämligen amerikanskan Diana Johnstone, som skrev boken ”Dårarnas korståg”, den som vågade nyansera den ensidigt västliga synen på Balkan. Hennes senaste artikel har titeln ”Censorship and the Empire. Dieudonné and the Uses of ’Anti-Semitism’" Först påpekar hon:

“När makten blir flagrant brottslig är det hög tid för folk att hålla käft. Den tiden tycks ha kommit över hela imperiet. Yttrandefriheten är i stigande grad hotad både i Förenta staterna och i ’gamla Europa’, fast attackerna kommer från helt olika håll”.

Redan har många i Tyskland dömts till fängelse för att öppet tvivla på Nürnbergdomstolen 1945-46 och den gängse historieskrivningen om andra världskriget. Men nu är tyska lagar på gång som också skall kriminalisera kritik av Haag-domstolen om Jugoslavien och att yppa tvivel på serbiska ”folkmord”. Johnstone slår vakt om den hotande yttrandefriheten och framhåller den viktiga skillnaden mellan att uppmana till våld mot folkgrupp och att yppa kritik av domstolar och historieskrivning.

Hon tar också upp det franska fallet Dieudonné, den Afrikaättade komikern. Han har med den grymmaste satir gisslat katoliker, muslimer och afrikanska animister. Men nyligen har han också haft mage att skoja med judar och ironiskt kallat USA-Israel för ”godhetens axelmakter”. Ja, han har rentav undrat varför det har funnits pengar att göra 150 filmer om Holocaust men inte för att göra film om den franska slavhandeln. Det har lett till ett enormt mediedrev mot den franska komikern Dieudonné, som åtalats och hindrats att uppträda på de flesta håll. I spetsen för denna förföljelse går judiska organisationer, främst den högersionistiska CRIF. Johnstones slutkommentar:

”Det verkar ha varit mera indignation i franska medier över några förvanskade rapporter om Dieudonnés yttranden än över den totala förstörelsen av den irakiska staden Fallujah. I en sådan värld är det inte mycket plats över för humorister”

....till Bengt Citron, som fortsätter att uppdatera Tuffs hemsida, som har adressen:
http://come.to/tuff

....till Tuff-medlemmen och datautbildaren vid SvT, Ann Sandin-Lindgren, som hjälpt Åke Sandin att skapa en blog. Den har adressen:
http://tuffsandin.blogspot.com
Där finns redan några av Åkes senaste krönikor i Radio Tuff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar