tisdag, april 18

Massdöden i Syrien

Förtjänar regeringssidans barn att dö?
I lördags (15/4) sägs 126 syrier ha dödats i en självmordsattack. 68 av dem påstås ha varit barn. De var i en busskolonn utanför Aleppo, när dådet skedde. De tillhörde de människor som i flera år varit belägrade av rebeller och som nu genom en överenskommelse mellan regeringen och rebellerna skulle tillåtas lämna fyra orter, av vilka två varit belägrade av regeringsarmén och två andra av rebellerna..

De dödade var på väg till Aleppo, som i december befriades från rebeller, bland annat från al-qaida- inspererade al-Nusra-fronten. Att 68 barn var bland de dödade kan vara en överdrift.

Inga upprörande bilder på döende barn
Vi har inte fått några bilder på söndertrasade döda barn från den här grymma attacken. När den så kallade kemgasen lär ha använts för någon vecka sedan kom det massor av upprörande bilder av döende barn. Det ledde till att USA bombade en syrisk flygbas med 59 robotar, innan kemgasattacken objektivt hade utretts.

Brott mot folkrätten bedöms olika
USA:s anfall mot Syrien var ett brott mot folkrätt och FN:s lagar enligt folkrättsexperten professor Ove Bring. Medan Ryssland oupphörligt har förebråtts för sitt brott mot folkrätten sedan annekteringen av Krim för tre år sedan hörs inte ett knäpp om USA:s, trots att flera dödades vid anfaller på den syriska flygbasen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar