fredag, september 2

"ROSOR" från RADIO TUFF (nr 1422) till....

....till   Alléskolan i Lerum som nu från sitt dagsverke på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36-2 satt in 47 570 kr att användas till Tuffs många biståndsprojekt i Indien. Liknande insatser har skolan gjort i många år och härom året tilldelades Alléskolan TUFFs pris för ”beundransvärt lokalt freds-och solidaritetsarbete”.  Prissumman på 9000 kr bidrog till att två lärare från skolan kunde besöka Indien och studera projekten.

….till   Tuffs främste partner i Indien, Bhikhu Vyas, som nu kommenterar Alléskolan fina insats och skriver:  Extremely happy to learn that Alléskolan has made an OPDW and has sent SEK 47 570 [about Rs 400000 - quite an account] to Tuff for Dharampur.  Very inspiring indeed. Will write to them shortly.”

….till  fredsavtalet mellan Colombia och Farc-gerillan som slöts i Havanna den 24 aug. Det ska kunna avsluta ett halvsekels förödande strider med över 200 000 dödade och miljoner på flykt. Det ska inom kort bekräftas av en folkomröstning

….till  Andrew J Bacevich som i en amerikansk nättidning skriver att det militär-industriella komplexet är den heligaste av kor och att militärutgifter är  ”oberörbara”. Rubriken lyder: ”Cow Most Sacred: Why Military Spending Remains Untouchable”

….till  Mattias Göransson i magasinet Filter, som skriver om ”Trollfabriken”, som hetsar om den ryska propagandan men som tolererar den västliga. Han skriver:
”Regeringen, Försvarsmakten, Säkerhetspolisen och journalistkåren ägnar stor uppmärksamhet åt problemet med rysk propaganda och desinformation Men hur beter de sig själva?” Läs texten på www.magasinetfilter.se/feature/trollfabriken/

….till   dem som ibland uppmärksammar det grymma men föga skildrade kriget mot Jemen. Sedan mars 2015 har enligt FN-rapporter 174 jemenitiska skolor förstörts av bomber och ca 100 000 barn nu är utan skolgång. Uppåt 10 000 människor har dödats genom saudiska flygbombningar, varvid många offer har varit civila. Saudiarabien är trots sin ringa folkmängd på 30 miljoner invånare ett land med en väldig krigsmakt, som konkurrerar med Ryssland om tredjeplatsen av världens mest rustade. Både USA och Storbritannien har godkänt vapenförsäljningar till Saudiarabien till mångmiljardbelopp.

….till   Brian Wood, chef för Amnestys avdelning för vapenhandel, påpekar att om FN:s avtal mot vapenexport Arms Trade Treaty, till krigiska eller diktatoriska länder följdes skulle miljontals människors liv räddas.


….till   Alhambra nyhetsbrev, som har dessa tänkvärda ord under rubriken ”Fred ett tabuord”: ”Terror är ju ingenting man kan utrota med krig. Terror bekämpas med skolor, sjukhus, vägar och rättvisa, med upplysning och jämlikhet inte med mer terror. Men denna fredliga form av terrorbekämpning passar inte de nya världsherrarna. Fred är ett tabuord för krigsindustrin.”

….till   Ullångersbladet från Höga Kusten, som har ett inslag om Tuff. Där länkas man till en krönika i Radio Tuff med rubriken ”Att ställa till helvete för att komma in i paradiset” Den handlar om terror som förövarna tror leder dem till paradiset. Det hörs på http://www.tyresoradion.se/1458

….till   Ingvar Persson I Aftonbladet (25/8), som om om den amerikanske vicepresidenten Jor Bidens Stockholmsbesök: skriver Att Sverige skulle behöva gå med i Nato för att få inflytande är helt enkelt strunt. Det är också ett sätt att se på dagens amerikanska stockholmsbesök.” Den 27/8 skriver Ingvar Persson också: ”Ebba Busch Thor kramar ockupationen av Palestina, och det vet hon. Det är inte den svenska politiken i Mellanöstern som hotar en fredlig framtid. Det gör normaliseringen av den israeliska ockupationen, växande bosättningar och bristen på internationellt engagemang för den palestinska befolkningen.”

….till   Olle Katz talesman för ”Judar för israelisk-palestinsk fred” som i Göteborgs-Posten skriver:
”När Ebba Busch Thor (KD) och Birgitta Ohlsson (L) går upp i talarstolen på Sionistiska Federationens möte söndagen 28 augusti ger de därmed sitt stöd till bosättningar som inte ens staten Israel officiellt stödjer…… Att tala på Sionistiska Federationens möte betyder att ni tar ställning för ett ’Stor-Israel’ där Palestina bit för bit införlivas med Israel, med tvång, med våld, utan respekt för äganderätt. Det innebär, som jag förstår, ett avståndstagande från tanken om en tvåstatslösning. Det är rimligt att fråga er om vilken fredsplan ni då har. Ett stöd för den mest aggressiva bosättarrörelsen betyder att ni tar avstånd från era partiers hittills förda politik vad gäller konflikten”.

….till    www.nyhetsbanken.se som skriver om USA:s andra krig mot Libyen så här Obama förnekar sig inte. När bara månader återstår av hans mandattid startar han ett nytt krig, ett andra Libyenkrig2011 var han och sedan utrikesminister Hillary Clinton ansvariga för våldtäkten på och förstörelsen av Libyen. Sedan några dagar utkämpar USA sitt andra krig om det oljerika landet. Afrikas mest utvecklade land förvandlades till en kokande häxbrygd av ändlöst våld, instabilitet, turbulens och outsägligt mänskligt lidande. Människor flyr nu i strid ström över Medelhavet med livet som insats från det land som många en gång flydde till.”

 ….till  fredsforskaren Jan Öberg som ställer frågan: ”Hur överlevde Västeuropa det mycket starkare Sovjetunionen med Warszawapakten för 30-40 år sedan? En pakt som hade 70 % av Natos militära styrka, medan Ryssland har bara 8 % av Natos i dag? Hur bar vi oss åt efter Sovjets invasion av Ungern och Tjeckoslovakien och med en union med mycket mer politiskt och militärt inflytande.” Då pratades det inte som i dag om svensk Nato-anslutning:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar