tisdag, april 8

TUFF-bladet våren 2014

TUFF-bladet  våren 2014
        Tyresö Ulands- och FredsFörening,
            Myggdalsv 80,  135 43 Tyresö
Tel 742 1442 (ordf),  712 2581. Tuffs plusgiro: 16 01 37-6. Insamlingskonto: pg 79 36 36 - 2
         E-post: tuffmail@spray.se      
         Hemsida: www.tuff.nu

      Tuff fullt av kvinnokraft!
Tuff har haft sitt 48:e årsmöte. Det är ännu full rulle i föreningen, som både medlems- som aktivitetsmässigt klarat sig bättre än de flesta andra föreningar genom åren. Kanske beror det på att Tuff har så många duktiga kvinnor som styr och ställer: Sylvia Ljungdahl återvald som ordförande, Monica Schelin som vice och i styrelsen märks också Margareta, Erika, Bitte, Lisa, Lena, Sofia, Jenny och Ulla Carina plus 4 män. Se gärna verksamhetsberättelsen! Ring Monica på 712 2581, så skickar hon den.

     Projektet Bengt Study Hall
Den 21 mars begrovs Bengt Citron, som i många år gjort jättefina insatser för Tuff, inte minst som ansvarig för hemsidan. Samma dag påbörjade våra indiska partners ett bygge i en av Tuff-skolorna bland Dharampurs fattiga byar. Det ska bli en stor samlingssal för kvinnliga elever. Den ska för att hedra minnet av Bengt få namnet Bengt Study Hall. Hans många vänner har redan stött projektet med 17 000 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2  

     Barnbiblioteken i Bagdad
Angreppet på Irak 2003 var inte bara ett brott mot folkrätten utan ledde till hundratusentals dödade och ännu flera flyktingar. Än i dag sker främst till följd av aggressionen många tusen mord per år i landet. Som fridfulla oaser i det oroliga landet finns i Bagdad två barnbibliotek, som Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén har inrättat. Tuff har i  flera år stött projektet med 35 000 kr. Nu har vi skickat ytterligare 12 000 kr för att biblioteken ska bli ännu bättre genom att locka ännu flera barn av olika religioner att där få en  fristad

      Bolivia (1):   90-talet
På 90-talet skickade Tuff ca 2 miljoner kr till indianfolket Sirionó, som därmed kunde köpa tillbaka 60 000 hektar skogs- och jaktmark, så viktig för deras näringar fiske och jakt.     

      Bolivia (2): 2014
 Tuff har vi nu förmånen att i styrelsen ha två ledamöter, födda i Bolivia. Det är Fernando och Sofia Quiroga. Unga Sofia har just kommit hem efter en lång vistelse i Bolivia. Dit till en skola för ursprungsbefolkningen har Tuff just skickat 10 000 kr. Mera om detta får vi veta vid ett offentligt möte den 13 maj. Se kalendariet!
      
     Till minnet av Sofie W.
Bidragen till barnbiblioteken i Bagdad och till skolan i Bolivia kommer från Sofie Wenanders minnesfond. Hon var en av Tuffs pionjärer som för 47 år sen startade TUFF. Hon lämnade oss för 1 år sedan och hennes många vänner satte då in  22 000 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2.

          Vartenda öre till ändamålet
Eftersom alla i Tuff och Radio Tuff jobbar utan ett öre i ersättning går varje insamlad krona oavkortad till ändamålet. Bra va? Unikt faktiskt!
        
           Radio Tuff helt oberoende
Att jobba gratis har fördelen att man kan vara oberoende, behöver inte följa ensidigheten hos mediernas hotbilder, det har Radio Tuff kunnat visa med framgång i 29 (!) år. När röster höjs för att nu ansluta oss till Nato påpekar radion att det vore kontraproduktivt för säkerheten i Norden, om Sverige blir Natos 29:e medlem.                            Mycket är positivt
¤Att så många redan har betalt årsavgiften 200 kr till Tuff på pg 16 01 37-6.¤ Över 12 000 kr har schyssta medlemmar sänt som gåvor. ¤ Uppmuntrande ord från medlemmar:1."Ni i Tuff år fantastiska. Blir glad när jag läser om era många aktiviteter. Tack för att ni finns!"¤2. "Ett fantastiskt arbete Tuff gör i sitt stöd för utveckling i Indien!"            
                  CITATET:
"Olika krigförande parters förbrytelser, skuld och elände tar inte ut varann, de hopar sig. De adderar sig"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar