lördag, oktober 22

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1300) 23 okt 2011 till....

.... till Radio Tuff som nu hörts varenda vecka i drygt 26 år och nu jubilerar med sin 1300:e sändning, sannolikt ett rekord för frivillig radio. Programledare ända sedan 1985 har varit Åke Sandin, som inte sticker under stol med att Radio Tuff är hans hjärteprogram. Andra som bidragit till programmets innehåll är Monica Schelin, Hampus Eckerman, Marianne Stieger och många, många andra.

....till senaste numret av Tyresö Nyheter, som har en hel sida om radion under rubriken ”Tyresöradion minskar vår medieskugga”. Där berättas om radions många insatser för det frivilliga föreningsarbetet, som i många fall lider av sjunkande medlemstal. Men Tuff går mot trenden, sägs det, genom att ”Tuff har faktiskt fått över 40 nya medlemmar bara i år. De flesta har anslutit sig tack vare Radio Tuff och Tyresöradion.”
Se http://www.tyresonyheter.nu/14tn6.pdf

...till Strandskolan i Tyresö som den 19 oktober hade sitt traditionella ”Öppet hus” för Tuffs många projekt i Indien. Flera tuff-aktivister deltog vid bokbord. Något slutresultat har ännu inte kommit men vid förra årets ”Öppet hus” fick skolan in 37 000 kr som oavkortat kunde skickas till våra indiska partners.

....till Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl, som för egna pengar nyligen besökte Tuffs partner i Belgrad Lina Vuskovic. Därvid träffade Sylvia också en av de gamla fattiga flyktingkvinnor, som Tuff sedan länge stött ekonomiskt med medicin och andra basförnödenheter. Tuff har tills vidare beslutat att också i år skicka 5000 kr till de fattiga gamla i Belgrad, men Sylvia som hörs om en stund i detta Radio Tuff tycker att de behöver mera. Alltså vädjar vi nu till solidariska medlemmar och radiolyssnare om ett litet bidrag på Tuffs insamlingskonto plusgiro 793636-2. Märk talongen med Belgrad!

....till Svenska Freds ordförande Anna Ek som i mitten av oktober framträdde i TV och radio och protesterade mot att saudiarabiska vapenköpare då fanns i Sverige. Det är helt i linje med Svenska Freds kampanj mot vapenexport till diktaturer.

....till Tuffs många medlemmar, som föreningen är helt beroende av, eftersom Tuff inte har några offentliga bidrag. Tack vare medlemmarna kan alltså Tuff betala hyran för Tuff-lokalen och bestrida andra utgifter.

....till de smarta och solidariska som för att gratulera använder Tuffs mangogram, så att ännu flera mangoträd planteras i indiska Dharampurs fattiga byar. Senaste bidraget kom från unge Alessandro i Saltsjö-Boo, som skriver: ”Har inget ändamål med inköpet. Tyckte att det vore fint för barn och folket där med fler träd. Så det är en gåva från mig som inte fordrar något slags kort!”

....till det lockande tuff-mötet Sverige i krig och i fred med förre försvarsministern Thage G Peterson som inledare. Han skrev tillsammans med Anders Ferm en DN-artikel den 11 augusti under den betecknande rubriken ”Vårt närmande till Nato sker utan insyn och debatt”. Han är också en kritiker av den svenska militära närvaron i Afghanistan. Detta möte äger rum onsdagen den 9 november kl 19 i Navet, fritidsgården Kvarnhjulet (fd Nyboda). Alla hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar