onsdag, oktober 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1299) 9/10 -11 till ….

….till de över nya medlemmarna i Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) under 2011. Det innebär ett nytt medlemsrekord, kanske rentav att medlemsantalet under året blir över 400, förutsatt att några tidigare medlemmar betalar medlemsavgiften. Den är 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem och i avgiften ingår till exempel Svenska Freds' tidning Pax. För en förening som Tuff vilken inte har några offentliga bidrag, är medlemmarna i den gamla stolta folkrörelsetraditionen av yttersta betydelse. Vi kan också avslöja som ett tips till andra föreningar att Tuffs ökande medlemsantal till största delen beror på Radio Tuff och Tyresöradion


...till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu i vanlig ordning skrivit en rapport om de projekt som det senaste halvåret finansierats av Tuff. Han skriver också om sitt besök i våras här i Tyresö. Texten finns att läsa på www.tuff.fred.se genom att man där klickar på ”Senaste från Bhikhu. Latest reports”.


...till Strandskolan i Tyresö som eftermiddagen den 19 oktober har sitt sedvanliga ”Öppet hus” för att samla in pengar till Tuffs skolprojekt i fattiga indiska byar. Tidigare i år har ju Tyresö skola, Alléskolan i Floda och Kumla skola i Tyresö genom dagsverken gjort fina insatser för dessa projekt. Observera att varje krona skickas oavkortat till Indien, eftersom ingen i Tuff eller Radio Tuff är avlönad. De som den 19 oktober inte själva kan närvara vid Strandskolans ”Öppet hus” men ändå vill stödja skolan kan sätta in belopp på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 – 2 och märka talongen med ”Strandskolan”.


...till kommande Tuff-arrangemang: Redan måndag den 10 oktober kl 19 är det i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80 ett möte med rubriken ”Afghanistan i dag och tidigare” med Nasira Omidy och Lennart Nilsson som inledare. På FN-dagen den 24 oktober finns tuff-aktivister vid bokbord i Tyresö Centrum kl 16-18. Och den 9 november kl 19 är det i ”Navet”, Föreningsgården Kvarnhjulet, ett möte om vår relation till Nato med förre försvarsministern Thage G Peterson som inledare.


...till Tyresö närradioförenings styrelse, vars ledamöter gjort ett bra jobb med Tyresöradion, nu när programledaren Åke Sandin av hälsoskäl är lite förhindrad. Stephan Lindstein snackar kunnigt till Dixielandlåtar, Peter Dicke och Terje Engh är ju sedan länge erfarna radiopratare. Christina Melzéns och Ann Sandin-Lindgrens skickliga sammanfattningar av kommunfullmäktige är redan väletablerade. Det är närdemokrati när den är som bäst, när de gör fullmäktiges möten hörvärda och intressanta .Undrar om någon annan kommun har något tillnärmelsevis lika bra. Jättetrevligt också att från och med i oktober höra Anders Linder, Björn Spångberg och Ann prata om närradion och bjuda in alla till en ny offentlig radioträff den 19 oktober. Då är alla välkomna till Kulturcaféet.


....till det hundratal snälla människor som på telefon,e-post eller i brev tillönskat Radio Tuffs programledare ett snabbt tillfrisknande. Namnen finns i fliken "Sagt om 91,4" på www.tyresoradion.se där man också kan lyssna på webben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar