fredag, augusti 28

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1245) 30/8-13/9 -09 till....

....till författaren Henning Mankell, som i DN (17/8) bland annat säger: ”Jag började fundera på vad som enligt mig är en av de största politiska skandalerna under min livstid i Sverige, nämligen det här med ubåtarna i början av 80-talet, när i princip alla ljög” I början av augusti hade vi i Radio Tuff en utförlig genomgång av den svenska ubåtshysterins många märkliga och fantasifulla turer. (Se www.tuffsandin.blogspot.com eller www.tuff.fred.se )

....till Sveriges Radios program Vetenskapsradion som (20/8) intervjuade 83-åriga Nancy Hatch Dupree, arkeolog, författare och kallad ”Afghanistans farmor”, som sedan 40 år bor i Kabul. Hon gav dråpliga exempel på hur stora biståndsorganisationer med mycket välbetalda ”experter” felsatsar genom att utbilda bibliotekarier i distrikt, som varken har bibliotek eller böcker. Nu kämpar hon för att de afghaner som just lärt sig läsa ska få tillgång till böcker.

....till förra statsrådet Lena Hjelm-Wallén, tidigare också ordförande för Svenska Afghanistankommittén, som i Aftonbladet (19/8) bland annat skriver: ”Nu måste det ske en utveckling i landet. Afghanistan behöver skolor och hälsokliniker. Man behöver polis och ett fungerande rättssystem. Nu måste de militära insatserna styras om till civila insatser.”

....till de generösa och solidariska människor som hjälper Tuff att hjälpa fattiga krigsdrabbade afghaner genom insättningar på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 -2. Och rosor till dem som stöder de två barnbiblioteken i Bagdad genom insättningar på samma konto. Senare i detta Radio Tuff hörs Nasira Omidy, nyligen hemkommen från Afghanistan.

....till Dagens Nyheter, som (12/8)skriver under rubriken “Organutredning stoppas i albansk by”. Där heter det bland annat: ”Serber hävdar, att Kosovogerillan under kriget 1998-99 kidnappade uppemot 500 serber i Kosovo och förde dem till grannlandet, där de ska ha mördats och deras organ blivit sålda”. På sin blogg www.motbilder.se undrar Radio Tuffs Hampus Eckerman om oberoende liberala DN nu ska brännmärkas för ”antikosovoalbanism” liksom Aftonbladet beskylldes för antisemitism i organfrågor nyligen. Tidigare i år har vi i Radio Tuff nämnt att Carla del Ponte som åklagare i krigsförbrytarrättegångarna i Haag beklagat att också kriminalinspektörerna från Haag förvägrats tillträde till den misstänkta brottsplatsen i Albanien.

....till Statskunskapsprofessorn Ulf Bjereld som på sin blogg skriver om Donald Boströms märkligt kritiserade artikel i Aftonbladet : ”Med antisemitism avses enligt Nationalencyklopedin fientlighet mot judar eller mot judendom. Ur det perspektivet finns det inget antisemitiskt i Donald Boströms artikel i sig. Den fråga Boström ställer är huruvida det finns något fog för de anklagelser som anhöriga till ihjälskjutna palestinier för fram, att soldater ur Israels armé tömmer döda kroppar på organ för att kunna användas till transplantationer. Boström skriver också att det borde bringas klarhet i om det verkligen förhåller sig på det sättet. Det är berättigade frågor och berättigade krav. Ingen hade reagerat om artikeln hade handlat om något annat land än Israel.” Senare i detta Radio Tuff kommer Hampus Eckerman att uttrycka sina synpunkter i ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar