lördag, april 28

Radio Tuff nr 1465Den tuffa oberoende radion

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1465:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 29 april, första gången kl 17, och sedan ett par ggr per dygn till söndagen den 13 maj, när ett nytt Radio Tuff sänds första gången kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se  där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och många andra program. 

Programledare: Åke Sandin. Programmet i korthet: Massor av ”rosor” delas ut bland annat till dem som tvivlar på den påstådda attack med kem-vapen som ledde till att Syrien utsattes för bombningar med ett hundratal kryssningsmissiler. Rysslandskännaren Stefan Lindgren intervjuas om Rysslands påstådda skuld till mordförsöket med nervgas mot Sergej Skripal och hans dotter i England. ”ROSOR” från RADIO TUFF (1465) den 29/4 till….

….till   minnet av Barbro Alving (1909- 1987). Hon spelas nu i pjäsen Bang på Stockholms stadsteater. Som signaturen Bang skildrade hon spanska inbördeskriget och andra världskriget i Dagens Nyheter. Det gjorde henne till pacifist. Hon slutade på tidningen när den på 50-talet alltför mycket propagerade för svenska atombomber och svensk anslutning til Nato och blev i stället uppskattad krönikör i Vecko-Journalen under signaturen ”Käringen mot strömmen”. På 50-talet dömdes hon till fängelse för sin vägran att delta i civilförsvaret, vilket hon skildrade i sin bok ”Brev från Långholmen”. (Under Tuffs första decennium var hon av de många som anlitades som föredragshållare i Tyresö) 

….till   TUFF-projektet för nyanlända  från Eritrea, Syrien, Etiopien och Somalia som sedan i höstas fortsätter varje onsdagkväll i TUFF-lokalen. Myggdalsvägen 80. Onsdag den 9 maj är det föredrag om Syrien, ett evenemang öppet för alla medlemmar. 

….till   de många solidariska som redan i år blivit TUFF-medlemmar. Det blir man genom att på Tuffs plusgiro 16 01 37-6 sätta in årsavgiften på 200 kr och för annan på samma adress (familjemedlem) 80 kr. 

….till   den gamla men stolta folkrörelsetraditionen, demokratins grundbult,  som trots minskat stöd i Sverige ännu lever mycket aktivt i Tuff och i Fredsrörelsen på Orust. Den senare gör följande uttalande:
”Fredsrörelsen på Orust samlad till årsmöte uppmanar Sveriges regering, riksdag och media att besinna sitt ansvar för fred och säkerhet, något som inte kan uppnås med militära allianser och delaktighet i spänningsskapande propaganda. Varaktig fred uppnås endast med fredliga medel.Fredsrörelsen på Orust manar därför Sveriges regering, riksdag och media att utveckla och främja kontakter och relationer med Ryssland på alla plan, i ekonomi, handel, turism, vänortsförbindelser, kultur, social och demokratisk utveckling och samtidigt avveckla de militära banden till Natostaterna för att inleda en fredsprocess fri från misstankar och misstro.Återupprätta alliansfriheten! Håll Sverige utanför EUs militära upprustning! Vi uppmanar Sveriges regering, riksdag och media att inleda samtal med regeringarna i Polen, Ungern och Ukraina om nödvändigheten att upprätthålla ett objektivt förhållningssätt, historiskt och juridiskt, till förmån för en demokratisk uppbyggnad och rättvisa åt alla medborgare. Sanningen är universell, inte nationell.” 

….till   den brittiske amiralen Lord West som i en intervju i BBC säger sig inte tro att Assad låg bakom en attack med kemiska stridsmedel i Douma den 7 april. Istället passar rykten om att Assad skulle vara ansvarig perfekt för terroristernas ambitioner, menar han. Lord West påpekar att Assad håller på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma, och att då angripa Douma med kemiska stridsmedel är helt ologiskt. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna. Däremot finns det historisk dokumentation av att terrorister använder kemvapen, enligt West. För terroristerna finns det självklart en enorm fördel för deras ambitioner att Assad pekas ut som skyldig, särskilt med tanke på att det var troligt att det skulle ge en respons från USA, UK och Frankrike mot Assad, säger Lord West till BBC. 

….till   den brittiske veteranen bland Mellanösternkorrespondenter  Robert Fisk som rapporterar från Douma att han inte funnit något som kan styrka att en gasattack verkligen ägt rum.  

…. till  elvaårige syriske pojken Hasan Diab som filmades i Douma som ett ”offer” för den påstådda gasattacken, som ledde till att USA, Storbritannien och Frankrike bombade Syrien med ett hundratal missiler. Pojken gav en helt annan version av det som hände: . Pojken som är vid god vigör, berättade där, att han satt i en källare med sin mamma, när de hörde skrik på gatan: Gå till sjukhuset!  Vi sprang tid och så snart jag kommit in tog man tag i mig och började spola vatten på mig. Sen la dom mig på en säng bredvid andra människor.” Detta spelades in på video och när det var klart fördes pojken upp på andra våningen där han fick lite ris, fikon och kakor. Pojkens pappa, Omarp, sade i det ryska TV-inslaget att han hämtat sin familj på sjukhuset och att Hassan inte haft några symptom på förgiftning och inga av familjens grannar hade det heller.

….till   Yngve Berlin som i tidningen Bohuslänningen skriver:   
”Jag skulle kunna förutspått rapporten om en giftgasattack mot civila, framför allt barn, redan för tre fyra veckor sedan. Skulle kunna satsa hela min pension på det (är kanske inte så mycket men dock allt jag har). Ghouta utanför Damaskus i Syrien var nämligen på väg att helt befrias från IS och andra terrorister. Hundratusentals människor skulle äntligen få slippa terrorn och återgå till ett mer värdigt liv. Det passade inte USA och ”västs” planer för Mellan­östern. Politisk analys, tack! Den som var absolut minst betjänt av en brutal, vedervärdig händelse som en giftgasattack mot civila i Syrien, det var just syriska regeringen. Ändå sker det! Väst behövde en giftgas­attack för att ytterligare kunna intensifiera kriget”

….till   Radio Tuff av den 16/4 2017, där det kommenteras, varför 59 amerikanska kryssningsmissiler drabbade en syrisk flygplats som svar på en påstådd kemgas-attack. Under rubriken ”Cui bono? Vilka gagnas?” sägs det där: ”Vilka vinner på att Syrien skulle döda en massa civila med kemvapen? Ja, det är självfallet ’rebellerna’ och de islamistiska extremisterna. Nu när Assad-regimen har övertaget i det mångåriga grymma kriget och USA just hade förklarat att det låter Assad finnas kvar, skulle han då riskera att använda kemiska vapen? Är han verkligen så korkad?” 

….tlll   Roland Hedayat, som under rubriken ”Ur led är Väst” bland annat skriver: ”Giftgasangreppet skall ha utförts av den syriska regeringssidan i ett läge då den har gått från seger till seger i kampen att befria sitt land från USA/Qatar/Saudi-sponsrade jihadister och legosoldater. Jihadisterna i området i fråga befann sig i kapitulationsläge då den påstådda attacken från regeringssidan ägde rum.” 

….till   Inger Österdahl, professor i folkrätt vid Uppsala universitet, skriver i Upsala Nya Tidning på tal om västmakternas anfall på Syrien: ”Alla FN-medlemmar ska i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, står det i en av portalparagraferna. Det finns ett och endast ett undantag från det så kallade våldsförbudet: rätten till självförsvar.” Även andra experter på folkrätt, t ex Hans Blix, anser att bombningen av Syrien var att flagrant brott mot folkrätten. Han säger: ”Det var en folkrättskränkning när amerikanarna, fransmännen och britterna angrep med missiler. Världen har inte utsett dessa tre stater till att vara någon sorts världspolis och de hade inget godkännande av säkerhetsrådet och de kan inte hävda att det var i självförsvar”

….till   Ulf Bjerën som i tidningen Sydöstran bland annat skriver:
”Den USA-ledda missilattacken mot Syrien 14 april var det ultimata brottet mot internationell lag och FN-stadgan. Enligt folkrätten får endast FN besluta om militärt ingripande mot en medlemsstat och det får endast ske om en stat hotar världsfreden.
Alla indicier tyder på att det påstådda gasangreppet var en falsk flagg-aktion avsedd att skyllas på Syriens regering som förevändning för öppen aggression. Den kom, liksom tidigare falskflaggade aktioner, i ett läge när USA och dess samarbetspartner bland de i huvudsak importerade terroristerna kunde utnyttja det i ett försök att vända krigslyckan.”

….till   Sören Sommelius som i sin blogg www.nyakultursoren.se skriver om att Trump satsar väldiga belopp på att ta fram nya högteknologiska kärnvapen, som ska utplaceras i fem europeiska länder. Den nya atombomben är betydligt mindre än tidigare kärnvapen därtill styrbar med hög precision. I valkampanjen upprepade Trump flera gånger frasen ”att om vi har kärnvapen, varför ska vi då inte använda dem?” Om Sverige blir medlem i Nato kommer Natobaser därefter troligen att upprättas i Sverige, kanske på Gotland eller Öland. Kommer dessa baser i krislägen att utrustas med Trumps nya minikärnvapen?

….till   Dagens Nyheter, som uppger att svenska pensionspengar placeras i företag som är inblandade i produktionen av kärnvapen. De ger extra hög avkastning nu förstås, när Donald Trump storsatsar på utbyggnad och förnyelse av USA:s kärnvapen. Totalt 6,2 miljarder av svenskarnas pensionspengar är placerade i den typen av bolag, enligt de senaste offentliga uppgifterna, skriver DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar