söndag, december 28

Radio Tuff 2003 (nr 905-956)

Radio Tuff 2003 (nr 905-956)
Så här den sista sändningen under 2003 av Radio Tuff, Tyresö Ulands- och Fredsförenings sändningar, kan det vara på sin plats att kort sammanfatta året.

Först och främst har vi lyckats sända varenda vecka utan undantag också under 2003 och därmed upprätthållit den tuffa traditionen från 1985, när vi började med Radio Tuff. Att vi kunnat göra det beror bland annat på att vi haft många som orkat jobba frivilligt med radion. En grundförutsättning är att ha bra och pålitiliga tekniker. Den betydelse som familjen Arróspide (Edmundo, Diana, Delby) har och har haft som tekniker i över tio år för Radio Tuff och hela Tyresöradion går inte att överskatta.

Som programledare har Hampus Eckerman och Marianne Stieger hoppat in, när jag varit utomlands. Och Monica Schelin har ofta varit assisterande programledare.

Radio Tuff börjar alltid mycket positivt med utdelandet av ”veckans rosor”. Pepp för Tuff-arrangemang och andra fredsaktiviteter brukar då ingå. Födelsedagsrosor delas ut i slutet av programmet.

Sammanfattningar av Radio Tuff förekommer på
http://come.to/tuff , bra skött och snabbt uppdaterad av Bengt Citron. Vid en snabbtitt hittar man praktiskt taget varje vecka Hampus Eckermans namn. Han har varit alert mediabevakare under många år. Under 2003 har vi också kunnat höra hans direktrapporter från Libanon, Syrien och New York.

Från San Francisco har Bengt Svensson skickat krönikor. Annika Nicolaou har telefonrapporterat från Cypern. Bhikhu Vyas har rapporterat från Indien om Tuff-projekten. Daniel Slunge har skickat rapporter från Bolivia. Åke Sandin har telefonrapporterat från Cypern och Indien. Lina Vuskovic har skickat meddelanden från Belgrad.

I olika ämnen har Radio Tuff haft förmånen att ha mer eller mindre regelbundna medarbetare, bland andra:

Ryssland, Finland: Seppo Isotalo
Tyskland Marianne och Robert Stieger
Balkan Karin Wegestål
Cypern Annika Nicolaou
Vitryssland Neven Milivojevic
USA Bengt Svensson och (under hösten) Hampus Eckerman
Indien Bhikhu Vyas, Ingrid Eckerman
Irak Anita Lilburn, Widad Zaki, Khaled Bayomi
Libanon och Syrien Hampus Eckerman
Mongoliet Ulf Smedberg
Bolivia Gunilla Tovö
Chile Manuel Fuentes
Kenya Lars Sandin

Om lokalt fredsarbete har många Tuff-aktivister medverkat, främst Sylvia Ljungdahl och
Monica Schelin. Om Svenska Freds har Frida Blom, Jens Petersson och Sofia Wennerstrand berättat

Jodå, visst har det varit en del politiska kändisar med i Radio Tuff under 2003: Ingvar Carlsson (s), Bengt Westerberg (fp), Lars Werner (v), Sten Andersson (s), Gustav Fridolin (mp), Lars Ångström (mp) och Nyamko Sabuni (fp) Många lokalpolitiker har också intervjuats, till exempel kommunalrådet Mats Fält (m) och Ann Sandin-Lindgren (s)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÅKE SANDIN i Radio Tuff (nr 956) 2003-12-28





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar