lördag, september 3

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1297) 4/9 till....

.till Tyresöfestivalen den 3 september med massor av underhållning och många föreningar representerade, bland andra Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF) och Tyresö Närradio.

.till de många aktivister, som bidrog till att Tuffs loppis den 27 augusti blev en sådan succé. Resultatet blev ett nytt rekord: 5 733 kr. Visserligen finns ingen avlönad i Tuff eller Radio Tuff men kostnader finns, inte minst för hyran av Tuff-lokalen, Myggdalsväen 80.

.till Sveriges Radios program Obs (22/8), där Indienkännaren Per J Andersson berättade om den norske massmördaren Breiviks förtjusning över hindunationalisterna, som är lika hatiskt inställda till muslimer som han. Det var till exempel en hindunationalist, Sathuram Godse, som den 30 januari 1948 mördade den indiska frigörelsens icke-våldskämpe Mahatma Gandhi. Mördaren var upprörd över att hindun Gandhi också tänkte de många indiska muslimernas bästa.

.till den amerikanske kongressmannen Dennis Kucinich, som (i Information Clearing House 25/8) inte skräder orden om USA:s väldiga satsningar krig. Han skriver bland annat: ”Medan administrationen inlåter sig i krig i Libyen, Irak och Afghanistan—satsar hundratals miljarder dollar på militära äventyrligheter-- så har USA massiva ekonomiska problem hemma. Resurser, som borde ha använts för att bygga broar i Amerika, fortsätter att användas för att bomba broar utomlands. Miljoner amerikaner tigger om att få chansen att förtjäna sitt dagliga bröd medan regeringen satsar sina pengar på dagliga bombningar. Medan regeringen ännu har att fixa fungerande jobb för att få miljoner arbetslösa tillbaka i arbete, är slöseriet av resurser på krig garanterat att fortsätta. Irak- och Afghanistankrigen är inte föremål för några budgetminskningar. Amerikanska folket matas med myter, retorik och arbetslöshet, medan krigsprofitörerna matas med guld. Vad kommer Libyens folk att få?” Det säger alltså den demokratiske ledamoten av den amerikanska kongressens representanthus.

.till den brittiske veteranjournalisten Robert Fisk, en ovanligt erfaren kännare av Mellanöstern, som i tidningen The Independent (25/8) skriver under rubriken ”Historien upprepar sig”. Det handlar om händelserna i Libyen. Han ironiserar över hyckleriet att britter och fransmän i Libyen bara sägs vara rådgivare och inte deltagare. Och han drar jämförelser med vad som hände i Irak efter den angloamerikanska invasionen där 2003. Han skriver bland annat: ”Förutbestämda att utkämpa det sista kriget upprepar vi åter vår gamla synd i Libyen. Muammar Gaddafi försvinner efter att ha lovat att kämpa in i döden. Är det inte just vad Saddam Hussein gjorde?”

.till SVT2 som (28/8) sände en dokumentär med titeln Staden som offrades. Den okända historien om massakern i Srebrenica. Den är sevärd och annorlunda för den sätter in Srebrenica i sammanhang med det otäcka inbördeskriget i forna Jugoslavien. Den väcker harm hos dem, som indelar krigförande i onda och goda. Se http://svtplay.se/v/2508609/dokument_utifran/staden_som_offrades

.till ryska UD:s Ilja Rogatjov, som inte är imponerad av Natos insatser i Libyen utan talar om det ”kaos” man ställt till med. Han varnar för att bärbara missilsystem kan ha kommit i terroristernas händer, ja han undrar om nedskjutningen av en amerikansk helikopter den 5-6 augusti i Afghanistan med 32 dödade soldater möjligen hade ”libyska rötter”. Han uppger också att rebellernas militärguvernör i Tripoli är en Al-Quaida-funktionär. (Källa: Ryska Posten)

.till den tyske utrikesministern Guido Westerwelle (FDP), som blivit mobbad för att Tyskland inte ställde upp på flera andra länders intervention i Libyen. Men han menar, att bomber inte är någon bra metod för att införa demokrati. 

.till Sveriges Radios program Obs, som (31/8) lät Dan Jönsson berätta om boken The Guantanamo Lawyers, skriven av ett antal advokater, som försökt hjälpa de hundratals fångarna på Guantanamo, av vilka många i åratal varit inspärrade under svåra förhållanden utan rättegång. Majoriteten av dem verkar vara oskyldiga och har på lösa boliner hamnat i detta amerikanska koncentrationsläger.

.till det radioprogram som på frivilligbasis nu görs första gången på det 27:e året efter att ha hörts varenda vecka sedan augusti 1985. Det är förstås Radio Tuff, som vi fortsätter att sända i hopp om att allt flera vill stödja Tyresö Ulands- och FredsFörening, till exempel genom att bli medlemmar genom att sätta in 200 kr och 80 kr för familjemedlem på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6. Vi är nästan 400 medlemmar nu och det är vår förhoppning att uppnå detta medlemsantal i år. Se www.tuff.fred.se där det finns massor av information om Tuff.

1 kommentar:

  1. Eva Ehrstedt3:21 em

    Bra Åke, nu har du börjat titta in lite på Dennis Kucinich (se tidigare inläggskommentar). Börja också nu snart när du känner dig mogen att se på Ron Paul, samt andra mycket bra människor som fint driver saken framåt (se mail). Samt läs gärna även om "15 oct".

    SvaraRadera