fredag, augusti 8

Ukraina, Nato och kränkningar av svenskt luftrum

Ukrainaattackernas offer
Egentligen skulle jag vilja skriva om de rysktalande som i veckor varit utsatta för den ukrainska arméns offensiv. Men jag har för lite säkra källor. Nu uppges det att 1500 civila dödats. Om det stämmer påminner det om palestiniernas grymma öde i Gaza på sistone.

Hörde i bara en enda nyhetssändning i dag, att en ukrainsk högerman och parlamentsledamot av Amnesty anklagas för svåra krigsförbrytelser mot de så kallade separatisterna. Vill gärna veta mera om detta liksom om den högerextrema Asov-bataljonen med folk från Svenskarnas parti nu strider på Ukrainas sida mot de rysktalande.

Väldigt lite har i våra västfjäskande medier sagts om de många rysktalande, som flytt undan de krigiska anfallen från ukrainska armén. Härom veckan skrev jag att en kvarts miljon uppges ha flytt, de flesta till Ryssland. Nu ser jag en mycket högre siffra, men den relativa tystnaden om detta beror väl på att våra medier inte tycker det är trendigt att ömka ryssar.

EN DANSK BOMBLIBERAL?
I dag (7/8) besöks Ukraina av ingen mindre än Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen, som uttalar Natos stöd till de ukrainska krigsansträngningarna. Denne liberalkonservativa danske politiker var 2001-2009 statsminister i en högerregering, som bland annat genomförde åtgärder som begränsade invandringen till Danmark.

Han var en av USA:s främsta allierade under Irakkriget, vars eländiga följder ännu visar sig genom de sunnimuslimska fanatikerna i IS(IS), som nu grymt förföljer kristna och andra. Under Fogh Rasmussens statsministertid deltog dansk militär 2004–2007 i det fiaskoartade Irakkriget.

KRÄNKNINGAR AV VÅRT LUFTRUM
Våra russofobiska ”försvarsexperter” har i månader utgått från att det var ryska plan som kränkte svenskt luftrum på midsommarafton. I går tog utrikesminister Bildt bladet från munnen och meddelade att det var flygplan från Polen, ett av de många länder kring Östersjön som är medlemmar av militäralliansen Nato.

Också nyligen kränktes Sverige av ett främmande flygplan. Först meddelade man inte planets nationalitet, men sedan kröp det fram att det var ett amerikanskt signalspaningsplan. Någon i våra medier kallade det korrekt för ett ”spionplan”.
-------------------
7/8 2014


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar