fredag, mars 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1177) 08-03-23 till....

....till en ny fredsrörelse som bildades den 16 mars. Den heter ”Svenska muslimer för fred och rättvisa”. Målet är en bestående rättvis fred inom och mellan länder. En av grundarna, Fazeela, hörs senare i denna veckas Radio Tuff.

....till 125-åriga Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, som påpekar att Sverige under 2007 exporterade så kallade lätta vapen för 1200 miljoner kr. Ordföranden Anna Ek kräver att regeringen skärper reglerna för vapenexporten och hävdar: ”All svensk politik ska genomsyras av ett rättighetsperspektiv och ta hänsyn till fattiga människors behov. Sverige fick mycket beröm internationellt för sin ansats. Men när vi, svenska folkrörelser som arbetar med utvecklingsfrågor, nu granskat Sveriges förda politik saknar vi helt dessa perspektiv.”

....till lilla Ayat Suliman, vars fyra bröder dödades av en klusterbomb i Irak. Själv skadades hon svårt och har genomgått 52 operationer och hennes ansikte är vanställt av ärr. Hon säger: ”Finns det krig så finns det klusterbomber. Vi måste ta bort krigen.”

....till Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl, som har haft ett drygt jobb med att sammanställa föreningens omfattande verksamhetsberättelse för 2007. Det blir många sidor som årsmötet nu på lördag den 29 mars skall gå igenom och godkänna. Alla medlemmar är då välkomna till Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80 kl 9.30

...till Ulla Luin, Eva Ehrstedt och Kim Larsen som gjort bokslutet. Under 2007 skickade Tuff 310 000 kr till indiska partners, 31 330 kr till Guatemala, 11 250 kr till Afghanistan och 5 000 kr till Belgrad. Inte dåligt av en lokalförening utan ett öre i offentliga bidrag och som skickar varenda krona oavkortat till ändamålet, eftersom alla i Tuff och Radio Tuff jobbar oavlönat.

....till smarta och solidariska människor som köper Tuffs mangogram för att gratulera eller hedra någon avlidens minne. För 200 kr blir det 40 mangoträd bland indiska Dharampurs små fattiga byar.

....till människor som vill stödja Tuffs mångsidiga och frivilliga arbete genom att bli medlemmar. Årsavgiften är 200 kr för enskild och 80 kr för övrig på samma adress (familjemedlem). Så utnyttja Tuffs plusgiro 16 01 37 -6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar