fredag, mars 14

Bengt Svensson i San Francisco: MAD OCH STJÄRNORNAS KRIG

Hej alla lyssnare!
För cirka 25 år sedan i början av Reagans presidentperiod återupptog USA den militära upprustning, som fått sig en törn efter vietnamkriget. Bland annat började man utveckla ett försvar mot interkontinentala ballistiska kärnvapenmissiler, så kallade ICBM. Det kom snart att bli kallat Stjärnornas krig efter en populär TV-serie.

Ett försvar mot kärnvapenmissiler kan ju te sig defensivt och oskyldigt, men så tolkade inte USA:s kallakrigsmotståndare saken, varken då eller nu. Frånvaron av direkt krig mellan USA och Sovjet ansågs bero på en terrorbalans, MAD på amerikanska, eller Mutual Assured Destruction.

Jag ska inte gå in på det strategiska tänkandet bakom MAD, eftersom jag tycker det ligger alltför nära teologin, men ett fungerande missilförsvar skulle i praktiken sätta terrorbalansen ur spel. Därför håller nu det så kallade missilförsvaret på att sätta igång en ny kärnvapenkapprustning. Det är framför allt EU:s oförmåga att stoppa USA:s nya missilbaser i Östeuropa som lett dit.

Men det finns ett stort men: Stjärnornas krig funkar inte. Sedan Reagans dagar har 120 miljarder dollar lagts på denna vapenutveckling. Nu är man uppe i 10 miljarder dollar om året, och nästa år vill Pentagon ha 12,3 miljarder dollar till fortsatt missilförsvarsutveckling. Detta är ungefär lika mycket som amerikanska UD får till sin årliga verksamhet, bland annat alla amerikanska diplomater runtom i världen.

Testerna, trots att de varit tillrättalagda, har gett blandade resultat, minst sagt. Nu hävdas det därför att man vill ha det bara för att kunna försvara dig mot Iran, Nordkorea eller någon terroristorganisation.

I dagarna har det varit förhör i representanthuset om vad man fått för nytta av dessa 120 miljarder dollar. Det visar sig att inte ens militären är imponerad. De påpekar det osannolika i ett sådant anfall. Snarare kan man förvänta sig att missilerna levereras i en container på en båt mot vilket man knappast har något försvar.

Vilka är det då som gläder sig åt Stjärnornas krig? Rätt gissat. Militärindustrin.
-------------------------------------------------------
Bengt Svensson i San Francisco för Radio Tuff (nr 1176) 2008-03-16

2 kommentarer:

  1. Anonym5:41 em

    Du får inga kommentarer! Varför?
    Det du skriver är inte helt fel... det är bra... men du missar ändå en massa... det som du borde förstå--- skriva om--- men som du inte har fattat-- varför tar du inte reda på saker och ting? Det du nu skriver är bra - men lurar människor på avvägar! Sluta lura människor - Ta reda på saker och ting!

    I septemeber 2000 - ett år innan det hände så skrev Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz med flera om ett ETT NYTT PEARL HARBOR - "a catastrophic and catalyzing event". VARFÖR tar du inte reda på mera? Förstår att de skapade EN MYT - som du sen tiger om - vidarebefodrar. Läs sidan 63 för att sen börja söka själv - börja förstå!
    www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

    Stjärnornas krig. Du har inte förstått:
    http://www.cnn.com/2007/TECH/space/01/18/china.missile/index.html
    http://www.foxnews.com/story/0,2933,330778,00.html

    Du måste börja förstå 11 september 2001 - det är en MYT - en historia skapad för att förslava dig och alla andra. Steven E Jones har använt naturvetenskap för att förklara vad som verkligen hände. Naturvetenskap ljuger inte! Men det gör Bush och hans kompisar.
    http://www.journalof911studies.com/
    http://www.journalof911studies.com/articles/WTCHighTemp2.pdf

    Du kanske är naturvetare? Eller - du bara sprider dina egna myter - tiger om vad som verkligen hände 11 september 2001 - vill du verkligen gå på den bluffen? Bättre att du söker på 11 september 2001 - förstår bluffen - http://vaken.se/modules/wiwimod/index.php?page=WebShop

    Eller bättre Googla själv:
    http://www.google.se/search?hl=sv&q=911+wtc7&btnG=S%C3%B6k&meta=

    SvaraRadera
  2. Anonym6:02 em

    Det handlar om att förstå att vissa grupper av människor använder sig av kamoflage!

    Och får andra att tro på en viss historia. Och det finns många historier. De kan skapa olika identiter - få människogruper att tro på en viss historia - för att härska genom att söndra - men försök att se igenom detta! Det är samma grupp som står bakom både vad som kallas höger och vänster. DE FLESTA KAN INTE FÖRSTÅ DETTA! Försök förstå - du är ju ändå lite smart!!!

    http://knud.eriksen.adr.dk/

    Och det du skriver kan bli så mycket ärligare! Visst det här är kontroversiellt - men det handlar om att de som styr oss använder sig av myter - typ 11 september 2001 - Pearl Harbor - ett catastrophic and catalyzing event som de skriver om ett år innan det hände på sidan 63 - läs själv och försök fatta!!!
    www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
    Riksdagshusbranden 1933 - eller någon annan False Flag Operation - ett kamoflage - http://www.algonet.se/~hogman/slkrig_swe17d.htm

    De flesta går på det - du också?
    Nej - försök att ta reda på mera!

    SvaraRadera