fredag, juni 15

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1137) 07-06-17 till....

....till förre Sida-mannen Paul Rimmerfors, som i Svenska Dagbladet (10/6) på tal om brister i biståndet till Afrika gör två viktiga påpekanden. Det ena är att ”det som kanske utgör det största hindret mot demokratisering och välfärd är de gamla kolonialstaternas fortsatta dominans och stöd till diktatorerna (....)Rika kolonialstater hindrar med sin överlägsna vapenmakt, sina mutor och sin korruption en utveckling mot demokrati.” Han tycker för det andra att det allra mest lyckade biståndet är de frivilliga organisationernas insatser, som når fram direkt till de fattiga. Artikelrubriken är ”Glöm inte kolonialmakternas utsugning!”

....till Dagens Nyheters Andreas Malm som (12/6) skriver under rubriken ”SPRICKORNA I MUREN. Israeliska röster höjs i protest”. Det handlar om israeliska dissidenter, ett par av dem nära släktingar till de ledande politikerna Menachem Begin och Ehud Olmert. Andreas Malm citerar den förre talmannen i det israeliska parlamentet Knesset, Avraham Burg, som kritiserar att Israel är en ”judisk stat”, anser att Israels immigrationslagar om ”återvändande” rentav är en ”spegelbild av Hitler” och bland annat säger: ”Jag ser högen av palestinska lik resa sig över den mur vi byggt för att inte se”

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö som (12/6) har en notis, där Lions Club i Trollbäcken citeras. Klubben påstår att det skapats en ”kulturinstitution” i kommunen tack vare det mångåriga arbetet med Tyresöradion och Radio Tuff.

....till fredstidningen PAX, som i sitt senaste nummer (3/07) har en trevlig bild på Tuff-ordföranden Sylvia Ljungdahl med sju förfalskade tusenlappar i handen, sedan hon vid Svenska Freds’ kongress mottagit årets pris för “berömvärt lokalt freds- och solidaritetsarbete”. Förhoppningsvis har hon utöver dessa tusenlappar från ”falskmyntarligan på Björkbacken” erhållit riktiga pengar på plusgirot.

....till Tyresö Närradioförening, som med kommunens hjälp nu fått upp vägskyltar vid infarterna till Tyresö där de förbipasserande kan se att vår radio sänds på 91,4. Äran för detta går nästan helt och hållet till kommunalrådet Anna Steele Karlström, som ofta i motvind under två år oförtrutet har arbetat för detta. En vacker bild på en vägskylt finns på den nu flera gånger i veckan uppdaterade hemsidan http://www.tyresoradion.se/ Där kan man också vid datorn lyssna på Radio Tuff och Succékanalen 91,4

....till Svenska Freds, Svenska FN-förbundet och Svenska Amnesty, som i en artikel i Aftonbladet (9/6) anser att det är ”dags att tala klarspråk om massmordet i Darfur”. Det var med anledning av att Kinas president Hu Jintao gästade Sverige. De tre organisationerna vill att svenska regeringen ska be Kina att stoppa sina vapenleveranser till Sudan och att Kina bidrar till att flygraiderna mot befolkningen i Darfur upphör. Artikelförfattarna menar att Kina och Sudan är ömsesidigt beroende av varandra.

....till Aftonbladets Tommy Svensson som (14/6) skriver under rubriken ”Det
lilla Kosovo reser stora frågor”. Han menar, att det saknas förutsättningar för ett självständigt Kosovo och skriver:
”I den mån det har funnits en infrastruktur har den slagits sönder av kriget under nittiotalet. De åtta åren under FN-styre har inte gjort Kosovo moget för oberoende. Snarare tvärtom, om man får tro den pågående artikelserien i Dagens Nyheter av journalisten Maciej Zaremba.”

Och på tal om att Bush med flera förordar Kosovos självständighet påpekar Svensson, att det är ”första gången som en medlemsstat i FN blir fråntagen en del av sitt territorium. I så fall bekräftas synen på folkrätten att medborgares rättigheter står över statens. Kolonier har frigjorts och länder har delats, men fallet Kosovo är unikt.”

....till Tyresö skola, vilkas 186 elever överträffade förväntningarna, när de gjorde sitt dagsverke den 30 maj. De jobbade in hela 28 400 kr. Det blir alltså många böcker i den bokbuss som ska förse 15 indiska skolor med litteratur, planscher och kartor.

....till två andra skolor, Bergtorpsskolan i Täby och Alléskolan i Floda (nära Göteborg) som jobbade in ca 60 000 resp 50 000 kr vid sina dagsverken nyligen. Det kommer bland Tuff-projekten i Indien ge flera hundra fattiga elever fortsatt skolgång.

....till de många kloka som löser sina presentproblem genom att använda Tuffs mangogram. Finns för att gratulera eller kondolera. För 200 kr planteras minst 40 mangoträd i indiska Dharampur. Mangogram finns avbildade på http://www.tuff.fred.se/ och kan beställas av Monica Schelin, tel 712 2581 eller via tuffmail@spray.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar