fredag, februari 28

27 februari -en mycket sorglig dag

(Ur kommande Radio Tuff 2-16 mars 2014):

Tyvärr måste vi avsluta detta Radio Tuff med två mycket sorgliga meddelanden. Den 27 februari drabbades vi av att två centrala människor i Tuff lämnade oss.

Den ene är Bengt Citron, vars många mycket fina insatser i Tuff är svåra att kort sammanfatta. Men han var i alla fall i många år aktiv i Tuffs styrelse och i åratal skötte han Tuffs hemsida med ständiga uppdateringar liksom han också lika flinkt skötte närradions ena hemsida. Vi kommer att länge med tacksamhet och beundran minnas hans humor och intelligens. Bengt dog några dagar före sin 80-årsdag. Begravningen av Bengt sker fredag den 21 mars i Hoppets kapell, Skogskyrkogården kl 13.45.


Den andre som lämnade oss är Rick Bailey. Han var en de amerikanska Vietnamdesertörer som i 20-årsåldern 1967-68 bodde hos olika Tuff-medlemmar. Rick bodde i min familj något år och blev en slags omtyckt storebror till mina då två små döttrar Ann och Lena. Efter många år i Bollmora levde han sedan tillsammans med sin fru Malin i Fellingsbro. Han har förekommit i flera filmer och böcker, bland annat i Björn Ranelids bok "Krigaren". Snart kommer en ny bok om de amerikanska desertörerna som också delvis bygger på intervjuer med Rick. Den skrivs av Johan Erlandssson, som i fjol hördes på i Radio Tyresö. Denna halvtimme hörs på www.tyresoradion.se  Klicka på http://www.tyresoradion.se/search.php?query=Johan%20Erlandsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar