måndag, december 16

Fyra citat

"Om det finns många i dag, som i djupet av sina hjärtan avskyr våld och dödande, så finns det inte många som bryr sig om att erkänna, att detta tvingar dem att ta sina handlingar och tankar under omprövning"
(Albert Camus (1913-1960), fransk författare, fick Nobelpriset i litteratur 1957)

"Det är snarare så att eftersom det inte finns några bekväma lösningar på de stora och fruktansvärda fakta som behärskar vår värld, vägrar vi att försöka, och om vi rannsakar våra hjärtan skall vi finna att detta är det verkliga brottet, ty motivet att stå det onda emot är inte utsikten till belöning eller lättköpt framgång. Motivet ligger i själva handlingen"
(Bertrand Russell (1872-1970), engelsk filosof, matematiker och författare. Nobels litteraturpris 1950. Under första världskriget i fängelse för pacifistisk agitation. Gav namn åt Russelltribunalerna)

"Alla dessa proklamationer, varningar och upplysningar 'von oben' tjänar till intet, om de inte följs upp arbete i de små grupper, på vilka den svenska demokratin är uppbyggd"
(Gunnar Adler-Karlsson, professor, nationalekonom, debattör)

"Sörj inte, organisera er!"
(Joe Hill, svensk-amerikansk fackföreningsman, sångare och diktare, den citerade uppmaningen yttrade han innan han avrättades 1915)


Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) är sedan 1967 oavbrutet aktiv för internationell solidaritet och fred, mot militarism och krig. Den har inga offentliga bidrag utan är beroende av sina många medlemmar.

Välkommen som medlem! Det blir man genom att sätta in 200 kr på Tuffs plusgiro 160137 -6, för familjemedlem: 80 kr.

Nyligen bidrog Tuff med 215 000 kr till Tuff-skolorna bland fattiga Dharampurs många fattiga byar i Indien och med 75 000 kr till ett skolbygge i Kongo.

Radio Tuff (www.tyresoradion.se ) har hörts varje vecka sedan 1985, säkert ett rekord för frivillig gjord radio


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar