lördag, oktober 20

TUFF-bladet okt-nov 2012

Underbart med medlemmar
Tuffs styrka är inte bara de aktiva utan de ca 400 medlemmarna. Tack vare era avgifter kan vi fortsätta vår livliga verksamhet och även betala hyran för Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Tuff har inga offentliga bidrag, så därför är medlemmarna så värdefulla.
Stort tack för gåvor!
Några är så generösa och solidariska, att de sätter in gåvor på Tuffs plusgiro 160137-6. Det värmer och inspirerar oss som jobbar aktivt.
Driften av 2 indiska skolor!
Snart skickar Tuff till duktiga indiska partners uppåt 200 000 kr från insamlingskontot, pg 793636-2. Enligt Bhikhu Vyas räcker det till driften av de två skolorna Vankhas Primary School och Chandvagen Primary School med sammanlagt 212 elever i årskurserna 4-7. Tuff-pengar räcker faktiskt 2013 till både lärarlöner och mat i elevhemmen och dessutom till plantering av 8000 mangoträd.

Speciella julmangogram
Förlåt, vill inte inleda julstressen redan nu, men eftersom det här är sista TUFF-bladet för i år vill vi påminna om att inför jul finns speciella julmangogram att använda i stället för julkort. De har färgglada teckningar av indiska elever och kostar 10 kr/st, vilket innebär att det blir två nya mangoträd bland indiska Dharampurs fattiga byar.

Indisk journalist på besök
Nyligen besöktes Tyresö av en journalist från Indien. Han heter Ketan Trivedi och skriver för en stor veckotidning i Maharashtra och Gujarat.Han besökte Kumla skola (Tyresö), som ju i många år gjort fina insatser för Tuffs projekt i Indien. Han intervjuade ambitiöst lärare och 5 elever samt även Tuff-aktivister. Själv hörs han en halvtimme på www.tyresoradion.se och berättar då att han väl känner till Valod, som länge varit centrum för Tuff-biståndet.

Kongo-skola i höstkampanj
De båda Tuff-medlemmarna Miza och Marcus Landström,som har nära kontakter med Kongo har redan fixat massor av rullstolar, kryckor och andra hjälpmedel till rörelsehindrade kongolesiska barn Nu planerar de en skola bland fattiga byar. Tuff har redan bidragit med 25 000 kr. Det räcker till ett klassrum. Men det planeras sex klassrum, så nu börjar en kampanj för pengar till ett ytterligare klassrum.

Fördelar med Tuff-bistånd
Det finns två stora fördelar med att hjälpa Tuffs biståndsverksamhet. 1) Tuff och Radio Tuff har ingen avlönad, så att varenda insamlad krona skickas oavkortat till ändamålet.2) Våra projekt är småskaliga och vi har goda partners och full koll på hur våra pengar används.

Snälla, hjälp gärna till !
Om vi skall lyckas att fixa 25 000 kr till för ett andra klassrum hoppas vi nu på bidrag från många generösa och solidariska. Det gör man genom att på Tuffs insamlingskonto sätta in ett belopp på plusgiro 793636-2. Märk med "Kongo"!

"Face to Face" klart bättre
I Tuff håller vi på den demokratiska folkrörelse-modellen med offentliga möten, nu närmast den 29 oktober om Afghanistan. Facebook är nog bra men "Face to Face" mycket bättre. Så välkommen till fika, gemyt och diskussionslusta i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80!

Radio Tuff tuffar på
Radio Tuff är nog Nordens enda fredsradio. Ja kanske Europas enda? Den har faktiskt hörts varje vecka över 27 år, säkert ett rekord för frivillig radio. Nu kan man när som helst och varsomhelst lyssna på Tyresöradions program genom att klicka på www.tyresoradion.se

Här finns tuffa texter:
Texter från Radio Tuff finns på www.tuff.fred.se  och på www.tuffsandin.blogspot.com . Kontakta ake.sandin@tyresoradion.se  om du varannan vecka vill ha texterna på e-post.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar