lördag, september 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1272) 12-26 sept till...

....till sällskapet Per Anders Fogelströms Vänner, som påminner om att det nu är 50 år sedan hans ”Mina drömmars stad” kom ut första gången med bl a ett möte i föreläsningssalen, Stadsarkivet, torsdag den 23 sept. kl 18. Inom fredsrörelsen har vi mycket att påminna om beträffande Fogelström, Svenska Freds’ ordförande 1963-77

....till alla dem, som nyligen kom ihåg 11 september, inte bara det välkänt otäcka som hände den dagen i USA 2001 utan också att Anna Lindh dog efter ett attentat den dagen 2003 och att den folkvalde Salvador Allende och många andra i Chile mördades av militären den 11 september 1973. Det värsta men trendriktigt nästan helt nedtystade av alla 11 september är dock vad som hände i Darmstadt den dagen 1944. Det ”hjältemodiga” brittiska flyget terrorbombade då staden och brände eller sprängde ihjäl 12 000 civila, däribland 2000 barn, låt vara tyska –så vaddåra undrar de många skamlöst rasistiska antityska trendnissarna:

....till Göteborgs-Posten som (6/9) publicerar en artikel av förre svenske FN-ambassadören Pierre Schori, som bland annat skriver: ”När socialdemokratin bryter med regeringens låtgå-politik i Afghanistan ondgör sig Carl Bildt och hans regeringskolleger över att Mona Sahlin vikt sig för Lars Ohly och att kommunisterna styr de rödgrönas utrikespolitik. Detta är lappri och vulgärpropaganda när de egna argumenten kraschat mot verkligheten.” Schori har nyligen kommit ut med boken ”Vägen ut ur Afghanistan” (Leopard).

....till Kollektivhusföreningen Sockenstugan, Statsrådsvägen 9 i Skarpnäck, som den 18 september kl 11-15 har loppmarknad som går till hjälpverksamhet på olika håll. De utlovar kaffe med hembakat bröd. Inkomster från deras tidigare loppis har inte minst tack vare läkaren och Tuff-medlemmen Ingrid Eckerman bland annat gått till Tuffs biståndsarbete bland utfattiga eller krigsdrabbade i olika länder

....till TV-reportern Caroline Reiher från den stora tyska TV-kanalen ZDF, som den 4 september gjorde en intervju med Rick Bailey, en av de första av de många desertörer från det amerikanska kriget i Vietnam, vilka fick bostad hos olika Tuff-medlemmar. Också Radio Tuffs Åke Sandin intervjuades.

....till 22-årige amerikanen Josh Stieber som var soldat i Irak under 14 månader men efter hemkomsten blivit en fredsaktivist. Han såg så många av amerikanska övergrepp att han förra året under sex månader vandrade eller cyklade över den amerikanska kontinenten och propagerat mot kriget och för ickevåldsliga alternativ. Han berättar om alla kamrater, som efter tiden i Irak har drabbats av posttraumatisk stress med svåra psykiska problem.

....till alla dem i Tuff som förväntansfullt jobbat med att ta emot våra indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas, men som nu tyvärr meddelat att de på grund av visumkrångel inte kommer. Det innebär tyvärr att det utannonserade mötet med dem torsdag den 30 september i Föreningsgården nu måste inställas-

...till veteranen Göran Flodman, som redan måndag den 13 september kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80, inleder en ny träff i samtalscaféet Filosofika, den här gången i ämnet ”Vart tog etiken vägen?”,aktuellt därför att valrörelsen mestadels handlat om plånboksfrågor.

....till ”Holmberg” i DNs ”NAMN och NYTT” (7/9), som skaldat strofen ”Svikaren”:

All ljuvlighetens ljuvlighet
har fågeln sugit ut.
Nu flyr den fältet, ty den vet
att sommaren är slut.
Vad bryr den sig om vår förtret?
Den saknar solidaritet.
Den borde veta hut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar