tisdag, oktober 9

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1153) 07-10-07 till....

....till den burmesiska demokratikämpen Aung San Suu Kuy, som trots mångårig husarrest inte ger sig. Hon tror på icke-våld och de många människornas gemensamma ansträngningar. Om sitt lands brutala militärjunta säger hon trotsigt:

”Det kommer att bli förändring, därför att allt som militären har är skjutvapen”

....till SvT:s program ”Uppdrag granskning”, som nu kritiskt granskade de påstådda ryska ubåtarna i Hårsfjärden 1982. Det var Lars Borgnäs, som var programledare, han som intervjuades under en halvtimme här på Tyresöradion i vintras. De fyra så kallade ”bevisen” för att det var ryska ubåtar smulades mer eller mindre sönder. Det var en tröst för Radio Tuff som när ubåtshysterin grasserade som värst regelbundet ifrågasatte de förmenta bevisen och därför av de lättlurade och troskyldiga skälldes för att göra drängtjänst åt Moskva. Historierevisionister behövs, även om de pestflaggas av ett ängsligt etablissemang, som inte vill bli avslöjat..

....till tidskriften Monthly Review som har en utförlig artikel under rubriken ”Raserandet av Jugoslavien”, skriven av Edward S. Herman och David Peterson. Där sägs bland annat:

"Så effektivt har mediernas propaganda varit i att framställa de imperialistiska krigen i Jugoslavien på 1990-talet som 'humanitära interventioner', att detta inte bara lade grund för stödet åt invasionerna och ockupationerna i Irak och Afghanistan (i trots mot folkrätten), utan nu framställs som rättfärdigande för flera möjliga 'humanitära interventioner' på andra håll, som i Iran, Sudan , Nigeria och till och med Venezuela."

....till Ira Mallik, som i Aftonbladet (1/10) skriver under rubriken ”En farlig annons?”. Det handlar om att svenskägda Metro i New York, som vägrat införa en annons med rubriken ”Vem är det verkliga kärnvapenhotet?” och med en bild på ett atombombsmoln, i vilket fanns en bild av president Bush. Då ändrade man texten till ”En miljon döda i Irak. Afghanistan åt helvete. Nu tar Bush sikte på Iran”. Men även denna annons stoppades. Mallik skriver:

”I dessa tider då en yttrandefrihet under attack ständigt diskuteras är det extra anmärkningsvärt att det är så tyst när en svensk mediekoncern (Kinneviksgruppen, den så kallade Stenbeckssfären) som Metro börjar utöva politisk censur i ett västland.”

....till alla Tuff-arrangemang. Enbart under oktober-november anordnas tio möten -- förutom Radio Tuff varje söndag kl 17. Den här veckan inleder Anna Wester på onsdag den 10 oktober ett möte om ”Vad händer i Palestina?” Tisdag den 16 okt ett möte om Indien inför en trolig resa till Tuff-projekten där. Båda dessa träffar sker i Tuff-lokalen, Myggdalsv 80 kl 19. Alla välkomna. Och onsdag den 17 oktober kl 16-19 är Strandskolan värd allt stöd, när de har sitt traditionella Öppet hus för fattiga indiska barn

1 kommentar:

  1. Anonym3:52 em

    Väldigt Intressant! Det behövs flera som skriver om hur det verkligen förhåller sig!! Fortsätt så!! Jag kan rekomendera webbsidan:

    http://www.globalresearch.ca/

    En kandensisk sajt knuten till forskningsinstitution där och som innehåller mycket material som man annars inte hittar någon annastans

    Hälsningar
    Marc

    SvaraRadera