söndag, november 13

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1054) 05-11-13 till ....

....till Svenska Dagbladet som i torsdags (10/11) hade en nekrolog om Roland Schütt. Där nämndes förstås hans böcker, såsom Kådibellan, men där kunde man också läsa om Rolles ” hundratals framträdanden i Radio Tuff, Tyresö U-lands och FredsFörenings sändningar på närradiokanalen 91,4”. Där framhålls också hans insatser för Tuffs indiska projekt.

....till senaste numret av lokaltidningen Mitt i Tyresö, som har en notis om att Roland Schütt har avlidit. Den är försedd med foto och nämner hans framträdanden i Radio Tuff och att det var intervjuer där som inspirerade honom att vid 76 års ålder debutera som författare med succéboken Kådisbellan. Också DN (11/9) hade en notis, dock märkligt kort, om Roland och hans medverkan i Radio Tuff.

....till Göran Flodman, som i onsdags (9/11) fyllde 80. Han har gjort enastående insatser för Tuff och Svenska Freds i nästan halva sitt långa liv. Ingen har varit Tuff-ordförande längre än han (1974-82 och 1989-90). Redan i början av 1970-talet var han redaktör för Svenska Freds' tidning FREDEN, föregångare till PAX. Han var i många år med i Svenska Freds' styrelse, bland annat som ekonomiansvarig. Under lång tid skötte han också Tuffs.insamlingskonto med alla omfattande projekt i Indien, Bolivia med flera länder. Sedan åtskilliga år är han också samtalsledare för Tuffs uppskattade diskussionscafé FILOSOFIKA. Han är en anhängare av förnuftet och traditionen från upplysningstiden, en liberal i ordets bästa bemärkelse, alltså skeptisk, tolerant och rationell.

....till de 40-tal människor, som för att hylla Göran Flodman på hans 80-årsdag satt in sammanlagt 15 785 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 – 2. De har i Indien använts för det som Tuffs indiska partners kallar FLODMAN WATER SYSTEM. Det gäller Direkshetra, en av de sex Tuff-skolorna i fattiga Dharampur. Nu har man till skolan anlagt en 600 meter lång vattenledning från en brunn, som har gott om vatten. I projektet ingår också en pump med diesel-motor. Ja, pengarna räcker rentav till en kvarn vid skolan. (Bilder på projektet och på Göran Flodman finns på
www.come.to/tuff )

....till Finningeskolan i Strängnäs, som på lördag (19/11) på nytt har en Indiendag. Intäkterna går till Tuffs utomordentliga projekt i Indien. Skolan har i många år gjort beundransvärda insatser för projekten, som besökts av flera lärare från Strängäs.

....till amerikansk-svensken Al Burke på Lidingö, utgivare av NNN, Nordic News Network, (
www.nnn.se) . Han fortsätter att förse Radio Tuff med läsvärda artiklar i angloamerikansk press. Han har i brev till The Guardiab protesterat mot intervjun med Noam Chomsky. Vi hör honom senare i dagens Radio Tuff.

...till svensk-amerikanen Bengt Svensson i San Francisco, som fortsätter att skicka krönikor till Radio Tuff. En ny krönika hör vi om en stund.

....till närradioföreningens Jan Känngård, som nu jobbat ett par dagar för att fixa till telefonintervjuerna på 91,4 MHz. Han är proffsig i fråga om radioteknik och utnämns härmed till Krusbodas Marconi.

....till solidariska fredsmänniskor som ansluter sig till Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) genom att på Tuffs plusgiro 16 01 37 - 6 betala årsavgiften (200 kr för enskild och 80 kr för övrig familjemedlem). I medlemskapet ingår regelbundna utskick av Tuff-kalendariet, TUFF-bladet och fredstidningen PAX. Framförallt är insättningar på Tuffs plusgiro en nödvändig uppmuntran för alla som jobbar frivilligt och oavlönat i Tuff och Radio Tuff.

....till trubaduren Pär Sörman, som i Kulturcaféet i fredags på ett fint sätt sjöng Nils Ferlin och berättade om skalden. Från den 27 november hör vi honom på Succékanalen 91,4. Men redan nu ska vi höra honom sjunga Ferlins ”I folkviseton”











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar