lördag, juni 25

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1034) 05-06-26 till....

....till Sveriges Radios Studio Ett i tisdags, som hade Indien som tema och på ett mångsidigt sätt belyste detta folkrika land.

....till Tyresöradions ”Succékanalen 91,4”, som i dag startar med femton sommarprogram, därav tre med speciellt intresse för Tuff: 1) Intervju med Sylvia Ljungdahl som är ordförande både i Tyresö Ulands- och Fredsförening (Tuff) och Tyresö kvinno- och tjejjour. 2) Åke Sandin läser tre av sina krönikor från Radio Tuff. 3) Samtalsledaren i Tuffs uppskattade diskussionscafé ”Filosofika”, Göran Flodman, berättar om professorerna Torbjörn Tännsjös och Lars Bergströms nya böcker i filosofi

....till Uppdrag Gransknings Lars Borgnäs, som på SvT i tisdags gav en bra sammanfattning om de olika turerna kring Estonias tragiska förlisning 1994. Borgnäs gjorde tidigare flera avslöjande program om den alarmistiska ubåtshysteri som florerade om alla sovjetiska ubåtar som påstods vimla i våra vatten. Till hösten kommer på Radio Tuff och på Succékanalen 91,4 en intervju med den ryske författaren och TV-journalisten Oleg Vakulovsky, som också jobbar på ett TV-program om Estonia.

....till dem som nominerat 1000 fredsaktiva kvinnor till Nobels fredspris, nu när det är 100 år sedan priset gick till Bertha von Suttner. Hon skrev boken ”Ned med vapnen!”, som bland annat påverkade Alfred Nobel. En av de tusen nominerade är Erni Friholt. En gång i världen var hon aktiv i Tuffs systerförening BUFF, Botkyrka Ulands- och Fredsförening. Tillsammans med Ola Friholt har hon sedan varit ledande i Fredsrörelsen på Orust. Erni och Ola fick 2002 Tuffs pris för ”berömvärt lokalt freds- och solidaritetsarbete”

....till den indiska författaren Arundhati Roy som talade vid ”Världstribunalen om Irak” som i dagarna hålls i Istanbul. Hon avslutade sitt tal med: "Angreppet på Irak är ett angrepp på oss alla: på vår värdighet, vår intelligens, och vår framtid. Världstribunalen om Irak är måhända inte bindande enligt internationell lag. Men våra ambitioner sträcker sig vidare än så. Världstribunalen om Irak sätter sitt hopp till samvetet hos miljoner människor runt om i världen som inte längre stillasittande vill se på medan folket i Irak slaktas, underkuvas och förödmjukas."

....till en av dem som på sistone köpt ett mangogram av Tuff, Jenny Lindgren. Hon använde det för att gratulera två vänner som firade sin tioåriga bröllopsdag. Mangogram är en perfekt gåva vid exempelvis födelsedagar. För 200 kr blir det 40-50 mangoträd i indiska Dharampur. Det finns också mangogram med rubriken ”Till minne av”, vilka kan användas vid kondoleanser för att hedra minnet av någon avliden.

....till Neven Milivojevic, som nu bett att få flera indiska ”greeting cards” att sälja till förmån för Tuffs projekt i Indien. Dessa kort är handritade av indiska barn. Neven hörs senare i dagens Radio Tuff

Se också Tuffs hemsida:
http://come.to/tuff och bloggarna www.tuffsandin.blogspot.com samt
www.vedebesegrade.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar